aynenncnmmm Kızlar bebeğim 16 günlük oldu. Sağ göğsü azda olsa tutuyor ama sol göğüsü kesinlikle tutmuyor. Ben 2-3 saatte bir sağım yapıyorum ama sağdıkça şişiyor şiştikçe sağıyorum kısır döngü gibi oluyor. İçinde hep kalıntılar oluyor ve artık damarlarım sızlamaya başladı. Ben bu göğsü tamamen nasıl boşaltım yapabilirim? Kiwi baby elektrikli sağma makinesi kullanıyorum. Ve mochi var ama yeterli gelmiyor 😓 (Farklı marka almak için şuan durumum yok.) Bebek bulup emzirsek geçer mi? Dinen caiz mi? Nolur bilgisi olan varsa bi aydınlatsın beni. Sağdıktan sonra ellede boşaltmaya çalışıyorum ama içinde ki şişlik yapılar tamamen geçmiyor 😕
bakkalemzigi aynenncnmmm o acıyı bilirim çok geçmiş olsun elektrikli göğüs pompasıyla boşaltıp parol içiyordum duşta sabunlayıp sağıyordum ama kitlenin olduğu yerden tutup masaj yapıp orayı akıtacaksın göğsümüzün ahtapot gibi kolları var yani kitle nerdeyse bastırıp sapman gerek birde beyaz lahanayı buzluğa koyup göğsüme koyunca çok iyi geliyordu ama bu zaman da var mı bilmem . Parol da içebilirsiniz . 2 . aydan sonra göğüs terbiye oluyor böyle şeyler yaşamazsınız Çok geçmiş olsun 🌸
aynenncnmmm bakkalemzigi teşekkür ederim 🥹 pompa mı yeterli gelmiyor çözemiyorum ki en az yarım saat sağıyorum yok kesinlikle tamamen boşalmıyor. 2-3 saatte toplamda 120-200ml süt geliyor sağıyorum ama doluluk geçmiyor elle sağmaya devam ettiğimde hâlâ geliyor hâlâ geliyor 🥹
bakkalemzigi aynenncnmmm Lansinohun çift elektrikli pompasını almıştım en son dayanamayıp ama çok artmış şimdi fiyatı . Sürekli sağım yapıp anne sütü saklama poşetine koy sakla hem lazım oluyor .
aynenncnmmm bakkalemzigi buzluk falan doldu şükür sütten yana sıkıntım yok. Evet fiyatları çok artmış eşim mayıs ayında kalp krizi geçirdi işten çıkarıldı yeni dükkan kurmaya çalışıyor. Gebeliğim riskliydi, 8 sene sonra oldu 🥹 perinatoloji takipliydim küçük şehirde yaşıyorum devlette perinatoloji yoktu özel takipli ve doğumu özelde yapmak zorunda kaldım şuan alma durumum yok 😕 öyle zoruma gidiyor ki yetemeyecek gibi hissediyorum 8 sene boyunca bekledim herşey maddiyat değil ama ne bileyim korkuyorum 😕
Tazeanne29 Sürekli sağım yaparsanız süt tekrar gelir yani boşaldıkça yerine yeni süt üretiliyor , bebek daha küçük siz yine de memeyi tutturmayı deneyin, pes etmeyin. Sıra sıra emzirirsiniz
aynenncnmmm Tazeanne29 inanın denemediğim kalmadı göğsümün ucu tuhaf yumuşak içe dönük çıkarmadan tutmuyor, çıkarıyorum çıkarınca büyük gelip midesi bulanıp itiyor. Doktorda zamanla tutar pes etme dedi pes etmiyorum ama acısı içten sızlaması bazen dayanılmaz oluyor. 😕
bakkalemzigi aynenncnmmm Allah yardımcınız olsun öyle düşünmeyin geçiyor ben geçeceğini de bilmiyordum emzirdiğim sürece hep böyle acı çekicem zannediyordum ama 2 aya kadar göğüs terbiye oluyor artık bu kadar süt gelmiyor biraz sabırlı olun ağrı kesici alsın duşta sabunlayıp ovun bebeği yanınıza uzandırın içirmeye çalışın o göğsü