Papatyam18 aklınıza gelen hatta gelmeyen bütün önlemleri alın. Mesela ben size 2 yaşında aşırı aşırı meraklı ve asla yerinde durmayan oğlum için aldığım önlemleri yazayım;
- dubleks evin merdiven başlangıcına ve bitişine çocuk kapısı yaptırdık ve kilit yaptırdık.
-açılabilen tüm pencerelere çocuk kilidi yaptırdık
-benim banyo kapım sadece içerden kilitleniyor o yüzden biz banyo kapısının kilidini söktük çünkü en son kendisini banyoya içerden kilitlemişti.
-banyo kapısının kilidini sökünce alt raflarda olan her şeyi üst dolaplara kaldırdım (deterjan, temizlik malzemeleri, sabunlar yani ona zarar verecek her şeyi alt dolaplardan kaldırdım) böylece banyoya girse de tehlike olabilecek hiçbir şey kalmadı
- mutfak dolaplarımın alt kısımlarındaki çekmecelerde olan kaşık çatal çekmesinden bıçakları makasları falan hep kaldırdım çünkü alt çekmeceyi çekip ona çıkıp üst çekmeyi açmayı keşfetmiş ordan da makası eline alıyordu.
-kitaplığımda olan camdan süs eşyaları ağır olan her şeyi kaldırdım çünkü kitaplığım sabit ama raflarına tırmanıyordu 🤦🏻♀️
-televizyon altında olan konsolda malum misafir yemek takımlarımız olur genelde ama benim evimde orası uzun zaman çocuk kilidiyle kapalıydı şimdiyse tamamen boş çünkü bir şekilde kilidi açıp içinden tabakları almayı başarıyordu
- gece gündüz günün her saati dış kapım kilitlidir çünkü kapıyı açmaya boyu yetişiyor ve açıp direkt asansör düğmesine basmaya gidiyor 😂
Özetle evde onun boyunun yettiği her şeyi hep üst taraflara kaldırdım. Yakında tavana sabitlerim bu gidişle herhalde 🤦🏻♀️😀
Evimde kırılabilecek herhangi bir cam vazo süs eşyası delici kesici hiçbir şey yok. Tamamen evde uzanabileceği her yerde oyuncakları plastik tabaklar plastik bardaklar falan var.
Baktığımda evim evlikten çok kreşe benziyor ama olsun evladımın başına bir iş gelmesindense evim uzun süre süssüz püssüz kalsın önemli değil.
Bu arada prizlerinize de muhakkak çocuk kilidi alın. Pirizlerin içine kalem ya da herhangi bir şey sokma ihtimalleri de var.
Aklıma gelen bunlar sağlıkla büyüsünler inşallah 🙏🏻