genetikcianne Sağ memede böyle bir sertlik çıktı bir anda ve ateş oldu. Duş aldım,havlu ile sıcak kompres yaptım, bebeğime emzirdim ama geçmedi. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Halsizlik baş ağrısı ve ateş yaptı şu anlık.
Defnesare15 genetikcianne önce sıcak kompleks yap hablu ısıt sar memeye sonra sağ sonrada marul veya lahana yaprağı sar. Bendede oldu. Sıtma tuttu hatta, dr antibiyotikte vermişti ama öyle geçti
Ecemsultan genetikcianne canım bebeği ters emzir. Hani sağ gögsümüze tutup bebeğin ayakları sol göğse doğru geliyor ya mesela ters tutup bebeğin ayakları sağ boşluğa gelecek şekilde tek emzirme de kurtulacaksın ben çok faydasını gördüm
Etnoens genetikcianne ben ilk zamanlar ger hafta mastlt oluyordum o kadar şiddetliydiki ileri dereceye kadar geldim 3 doçent olmak üzere 4 doktora gittim iki kutu antibiyotik kullandım ama antibiyotikler hiç bir işe yaramadı işin yolunu bulduktan sonra anında kesti çok şükür kolaylıkla atlatır oldum ve meme terbiye olduğu için daha mastit ol ayın birincisi kesinlikle pompa ile sağım yapmayın süt arttırdığı için daha kötü ediyor hangi bölge mastltse bebeği orayı emecek şekilde tutun ve emzirin bebeğin boşaltması gerekir bebek emmeden hemen önce lahana yaprağını buzlu buzlu koyun kaplasın göğsünüzü ama sıcak uygulama değil sadece soğuk kompresör yapın mastit sıcağı sevmez bir günde geçer Allah’ın izniyle beni de yanlış yönlendirmişlerdi sıcak kompresör diyerek iyice kötü oldu sakın sıcak veya pompa kullanmayın
tugbadrgn genetikcianne bendede oldu ateş titreme baş ağrısı yapıyor sağlık ocağına gittim mastit olmuş dedi bebeğin kilosuna göre antibiyotik verdi ağır gelmesin diye 1 gün dayanabildim köye okutmaya gittik çok nazar değmiş il il gezsen yine doktorlar çözüm bulamaz okut kendini dediler okutunca 1 saat demeden ağrısı kesildi 2 günede içindeki top gibi şişen kayboldu
Melitoo genetikcianne merhaba 2 kez mastit geçirdim. İlk geçirdiğimde 20 günlüktü beneğim aniden sütüm arttı kontrolsüz bir şekilde mastit oldum ateşim 38 in üzerine çıkınca doktorum emzirirken kullanabileceğim bir antibiyotik verdi. İlk olarak mastit olam göğüsten emzirin. Ben emzirmeden önce çok sıcak duş yada sıcak kompres yapıyordu . Sonra emzirip soğuk komres ve sapım yaptım. Bebeğim emmese de o göğsü boşalttım. 1,5 aylıkken yine mastit körüm. Ateşim çıkmadığı için sadece parol alıp o göğüse her emzirmeden sonra sıcak kompres ve sağım yaptım. Bu arada parol kullanmamda bir sakınca görmedi doktorum. Günde 5 kereye kadar alabilirsin dedi. Bol emzirme her emzirmeden sonra sıcak kompres sağımla geçecektir
Elf_moms genetikcianne bol bol sıcak havlu basıp makineyle sağ canım bunu bir hafta on gün dene gerekirse elle de sağ arada.bir leğenin icine sıcak su koyup önüne eğil onun buhariyla goguslerin akmaya başlayacak.kendisi biraz aksın ilk elle sağ sonra makineyle çektir.ates için ateş düşürücü ve antibiyotik kullan mutlaka.
Ocakalti genetikcianne ilk mastit olan memeyi emzirin her emzirme sonrası muhakkak memeyi sagip boşaltın çok geçmiş olsun
Ela50nur genetikcianne çeşitli şekillerde emzir farklı pozisyonda yani bak ben sıcak kompres yaptım benim göğüslerim sarktı aşağı indi bildiğin bide isede yaramadı çok farklı pozisyonda emzirdim hgunlerce yaptım geçti
gozumunnuru genetikcianne sıcak suyun altında tarakla masaj, antibiyotik, emzirme posizyonunu değiştirme, her emzirmeden sonra sağım yaparak göğsü boşaltma. Tüm bunları uygulayıp 3 günde kurtuldum darısı size inşallah
Nur2696 Bebegim 2 ay 10 günlük 2 kere oldum bende ikisindede antibiyotik kullandım öyle geçti lahana sardım soguk uyguladım ateşimi düşürmek için. Ilık duşta gögüslere masaj yaptım. Bebegim emmediğinden sürekli makinayla sağdım. Her seferi 1 hafta sürdü.
Tgkaneses Iyıce emzir ve Dr a gidin eğer agrlı geçiyorsa antbytık gerekir sonra düzeliyor. BM hemen düzeldm ki aşırı agrıyordu kıpırdayamıyordu kolum filan
hulya09 genetikcianne ilerlemeden acile doktora gidin antibiyotik verir geçer hızlı ameliyatta dönmeden ve kolanyayi mendile dókün bı sure goguste tutun doktor demişti 2 kere mastit olan biri olarak söylüyorum geçmiş olsun zor durum