Hamida Merhaba anneler. Bebeyim 8 aylik. Kendim yediriyorum. Istiyorumki BLW metotunu yapak. Fakat korkuyorum birazda. Siz kac aylikken basladiniz
starwomen Hamida 8 aylıkken vermeye başladım ben şu anda 16 aylık nazar değmesin ama çorbayı bile içiyor
bal_cocuk Hamida 8 aylıgım eline arada salatalık ekmek filan veriyorum ama henüz çatal kaşık vermedim. Sadece çatalın ucuna bişi takınca onunda tutmasına izin veriyorum birlikte agzına götürüyoruz. Bakalım bugünlerde başlıycam bende ama çok ziyan ediyor yiyecekleri açıkcası israf oluyor diye üzülüyorum. Kendi yemesinden cok doğru kaşık çatal tutmasını öğreteceğim her yemekte eline vericem bizden gördükce o da nasıl kullandıgını kavrar diye düşünüyorum taklit yeteneği çok yüksek. Zamanla da az az yedirmeye başlarım.
tekbasimabakiyorum Hamida bana göre değil valla ben kendim beslemeye devam 🤣 ama bildiğim kadarıyla 6. Ayda direkt başlıyorlar.
BynBird Hamida blw yöntemi 6 aydan itibaren başlıyor korku olacak herhangi bir şey yok aksine bu yöntem bebeğin çiğneme refleksini ve boğaz kaslarını geliştiriyor sadece dikkat etmeniz bir nokta pişirmiş olduğunuz sebzeleri 2 parmağınızın arasına alın ve eziliyor mu ona bakın eğer eziliyorsa bebeğiniz bunu damağıyla ezip yutacak ve tolere edecektir
Hamida starwomen benim bazi tedirginliklerim var. mesele corbaayi 8 aylik bebek kendi nasil yesin? Eti nasilyesin kendi?
sevil55 8 aylık başladık bizimki kendi tercihiydi benim verdiğim yemekleri yemiyordu bende önüne koydum kendi yemege başladı şimdi 10 aylık iyi gidiyoruz ama her beslenme sonrası banyoluk oluyoruz yerleri söylemeyeyim bile mecburiyetten blw besliyorum oldukça mutlu bu durumdan
starwomen Hamida 8 aylıkken kendisi çorba içip, et yemiyordu. Yumuşak besinler, sebze, makarna, erişte gibi böyle besinlerle başladık. Önüne çorba koyup al iç eline et verip al ye dememiz tabiki de mümkün değil.