CuteBadesMama Selamlar anneler, bebişlerinizin kulaklarını ne zaman deldirdiniz? Kızım 7 aylık oldu tam 1 yaşına kadar deldirebilir miyim?
[silindi] CuteBadesMama 5,5 aylıkken deldirdim şuan 7,5 ayşık çok iyi oldu bence elini falan atmadan kulanğına iyileşti
-Tusemcimm- CuteBadesMama kız bebişim olsaydı doğduktan bir hafta sonra deldirir taktırırdım ama oğluşum var 😅
GmzeeeNehiir CuteBadesMama hepatit aşıları tamamlandıktan sonra deldirebilirsiniz görümcem ebe bende ona danışarak 9.ayında deldirdim zaten eczaneler falan da sorduğumda 8 den önce delmiyoruz demişti
Bilgeebaby [silindi] yaa 2 yaştan önce kulak deldirmeyi önermiyorlar genelde doktorunuza sordunuz mu? Benimde çok hevesim var ama çekiniyorum erkenden deldiririm çocuk sorun yaşar diye.
CuteBadesMama [silindi] geçmiş olsun ve güle güle kullansın 🙏🏻 şimdi yapıyor mu peki kulağını çekiştirme vs.
Durudefne2023 [silindi] bu kadar erken deldirmekte nedir birincisi bebek bu küpeyi anlamaz. İkincisi kendi beğeniniz için çocuğa anneside olsa yapmamanız lazım. Benim kzıım 3.5 yaşında istedi o zaman yaptırdık. Ben sırf güzel görünüyor diye küçücük çocuğun kulağını deldirmeyi doğru bulmuyorum
CuteBadesMama Bilgeebaby Sormadım daha aklıma yeni geldi hatta. Fotoğraflı postlarda bebişlerin küpeleri görünce acaba dedim sizlere de sormak istedim. 🌸
livanurvealpinannesi61 Durudefne2023 katılıyorum size kendileri istiyor heves ediyor kendi bedenleri gibi müdahale ediyorlar çok yanlış belki çocuklar istemeyecek ilerde
[silindi] Durudefne2023 bacım çocuğa işkence yapmadım ki zaten delinecek bu belli bişey aklı erdikçe yaptırmıyorlar yada yaptırsalarda sürekli elleri küpede ve yara sonuçta kanayıp duracak küçük deldirmemin sebebi bu Zaten küpeyi anlamıyor anlamadığı için deldirdik Güzel gözüksün diye değil onun daha sonra bi sıkıntı yaşamasın diye Tercih meselesi herkes istediği zaman deldirebilir mesela bazıları da deldirmeyi düşünmüyor hiç kendi isterse yapsın diye
Bilgeebaby CuteBadesMama yanlış hatırlamıyorsam amerika pediatri derneğinin 2 yaştan önce önermediğiydi o yüzden bende doktora sormadım.
CuteBadesMama GmzeeeNehiir Bakın bu çok mantıklı bir yorum işte. Bunu da hiç düşünmemiştim. Birde ilk deldirmede imitasyon mu takılıyor yoksa bizim vereceğimiz altın küpeyi mi yakıyorlar onu da bilmiyorum. Bilmeyen anneler için bu sorumu da cevaplarsınız çok memnun olurum 🙏🏻🌸
livanurvealpinannesi61 GmzeeeNehiir çocuk cerrahları 4 yaş altı önermiyor bilginiz olsun ebe yada hemşirenin bileceği birşey değil bu
GmzeeeNehiir CuteBadesMama ilk çelik takıyorlar yani benim deldirdiğim yerde öyle taktılar eczanelerde ilaçlı takıyorlar gibi duydum ama ne derece doğru bilmiyorum Bi süre takılı kaldıktan sonra kendi küpenizi takabilirsiniz bizim de daha 1 hafta oldu 😊
Vera1810 CuteBadesMama 2 kızım var delirmedim gerek görmedim isterse ilerde kendileri deldirir ben bile bile can yakacak birşeyi süs olsun diye yaptıramam
CuteBadesMama Vera1810 bir tane de olsa deldirtseniz keşke. Benim birer tane kulaklarımda çok heves ediyorum ama korktuğum için ekstra deldiremiyorum. Hatta anneme keşke bir kaç tane daha deldirseydiniz derim ve çok güleriz 😁 Çünkü ben cesaret edemiyorum.
GmzeeeNehiir Ne kadar küçük deldirirseniz o kadar iyi eşimin büyük kızı 10 yaşında zor deldirdik ağlaya ağlaya korkudan benim ufaklığın gıkı çıkmadı 😂
CuteBadesMama GmzeeeNehiir Kesinlikle ama çok erken deldirip bu kezde eliyle oynar Allah korusun yırtar diye de endişe etmiyor değilim. Çok hareketli yaramaz bir kızım var 😁
GmzeeeNehiir CuteBadesMama valla benimki de öyle takılara falan hele çok dikkat çekiyor benim kulağımdaki küpeleri çekiştirir kolyemi çekiştirir ama kendi kulağıyla hiç oynamıyor bende ondan korkuyordum aslında ama farkında değil henüz 😂😂