hurmakusi Kızım 3 yaşını geçti. 14-15 aylıktan beri çatal kaşık kullanıyor. 6. ayından beri kendi yiyor. Parmak sebzeler ile başlamıştık. Çorbaları kaşığına koyup eline veriyordum ağzına götürüyordu veya bardağına koyuyordum içiriyordum. Sabahları omleti, pankekleri, mücver türü şeyleri köfteleri bile parmak şeklinde kestim tutabilmesi için. 7 aylıktan itibaren kıskaç hareketini öğrendikten sonra yaban mersini gibi küçük meyveleri bölüp verdim. Püre hiç sevememişti zaten. Yaşadığım ülkede yumurta sarı-beyazına veya balığa falan yasak yok. Yalnızca şeker, tuz ve baldan uzak tuttum. 7. ayından itibaren balığı da koydum önüne yedi. Tavuğı keza öyle, diş etleri ile de olsa çiğnedi. Burada öğürdüğünü görüyorsanız gag refleksi dilin ilk etapta önünde olduğu için her şeyden öğürüyorlar. Boğulduğundan değil yani. Korkmayın o yüzden. Havuç ve elma bir tık tehlikeli oluyor. Çok şükür şuana kadar boğulma durumu olmadı. Kreşte hiç zorlanmadı öğretmenler çok memnundu kendi yiyor diye. Bir restauranta gidince peşinden elimde yemek ile koşmuyorum, bizimle oturur kendisi yer.