_merva46 Merhaba Kızlar, ben bugün korunma hapı aldım adı yasmin daha ilk defa kullanacağım zararını gören var mi acaba etraf beni sürekli korkutuyor.Bilmeden kullanmak istemiyorum
luluuu _merva46 evlendiğinde beri dogun kontrol hapı kullanırım. Çocuğum olsun istediğim zaman bıraktım bir ay sonra hamile kaldım sonrasında yine kullanmaya basladim. Bir sıkıntısını görmedim. Benim migrenim olduğu icin onu tetikliyor. Ama genel olarak Yasmin kullananlarda baş agrisi yaptığını söylüyor. Onun dışında Ben bir şey görmedim. Günü gününe ve saati saatine kullanırsanız bir sıkıntı yaşamazsınız. Reglin ilk gün kullanın. İki üç kere içmeyi unutursanız ya da saatini kacirirsaniz esinizde korunsun tehlikeye atmayi.
_Goktugunannesi__ _merva46 Bence bir kadın doğum doktoru ima gidip danışmanı daha mantıklı kaynanam da tavsiye üzerine bi ilaç aldı 1 hafta sonra sağlık ocağına gittik orda doktora danıştım doktor dedi sen napıyosun kesinlikle kullanmayı bırak 40 yaş üstü beyine pıhtı atma riski çok yüksek dedi yarıda bıraktı sonra spiral taktırmaya gitti oradaki doktora anlatmış böyle böyle oldu diye o da kızmış yarıda bıraktığı için bari bitirseydin çok riskli iş yapmışsın demiş adetten önce kanaması oldu biz ilacı bıraktı erken adet oldu sandık meğer ilaç kanama yaparmış yarıda bırakıldığı zaman doktor demiş dua et hastanelik olmamışsın dağda bayırda değiliz hastaneye gelip çözüm arasaydın demiş açıkçası ondan sonra korktum yani
_merva46 luluuu Çok teşekkür ederim anlattığınız için deneyimli insanları gördükçe korkularım azalıyor💖
Bebiskom Su insaların çok bilmişligi herhangibir alarji durumu yoksa ne olmuş olabilir. 4 senedir kullanıyorum hiç birşey olmadı aksine adetim düzene girdi sizin yerinizdede olsa kimseye kulak asmazdım aklınızda bi şüphe varsa bi kadın doğum doktoru veya aile hekiminiz3 danışın .
_merva46 Bebiskom Bende bi zararı olduğunu düşünmüyorum hatta doktoruma danışarak aldım ama etrafımdakiler sürekli kalp rahatsızlığı yaptığını kısır yaptığını felan söylüyor,bende merak ettim acaba yaşayan var mı böyle bir şey diye
luluuu _merva46 öyle bir şey söz konusu olsa doktorlar bekar kadinlara da onermezdi bence doğum kontrol haplarıni
zumra-19 _merva46 13 yaşımda pcostan dolayı senelerce kullandım adet düzeni için evlendim kullandım ilacı bıraktıktan 4 ay sonra hamile kaldım şimdi bebeğim emmediği için kadın doğum doktorum yine verdi kullanıyorum
BelaCivciv _merva46 Ben evlendiğimden beri yasmin kullandım, yaklaşık 5 sene, bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım. Öyle çevrenin dediklerine önem vermeyin, uydurma şeyler. Bir yan etki de yaşamadım
luluuu _merva46 ben spiral,prezervatif falan güvenmem. iğneleri de yan etkisi oldukça fazla. Benim için en güvenilir şey şu an için hap. 5 seneyi geçti evliyim bir sıkıntı yaşamadım
_merva46 luluuu Bende hepsini denedim ama bir oğlum var şuan 😂 sadece hap kalmıştı denemediğim onuda bir denemek istiyorum
_merva46 BelaCivciv bende öyle düşünüyorum canım ama işin içine kısırlığı sokuyorlar ya o beni bi düşündürmüştü teşekkür ederim anlattığın için
Bebiskom _merva46 kimseylede paylaşmayın bence Allah göstermesin ilerde başka sebeplerden ötürü başınıza bisey gelse bu durumu ortaya sokarlar .adetim bitmişti 3 gün sonra lazere gitmiştim 15 gün sonra hamile olduğumu öğrendik düşükle sonuçlandı gelişmemiş bebek . Benim lazere gittiğimi duyan kayın validem lazere gittin ya ondan düştü cocuk dedi düşün gerisini
_merva46 Bebiskom Öncelikle geçmiş olsun canım dünyada rızkı yokmuş demekki,kimseye söylemeyi düşünmüyorum🙂
_merva46 _Goktugunannesi__ Aşkım bana doktorum önermişti diğer korunma yöntemleri bize olmadı hamile kaldım hap önerdi bana ama etrafta hap hakkında kısır yapıyor felan dedi bende buradaki kızlara bi sorayım dedim uyardığın için teşekkür ederim 🙏
_Goktugunannesi__ _merva46 ne demek canım ne kadar doğrudur bilmiyorum ama eşimin yengesinin kız kardeşimde hapla korunmuş 2 tane çocuğu sakat olmuş gelişmemiş almışlar artık haptan diyolar ama Allah vergisidir belki bilemeyiz🤷