Ayse2929 canım öncelikle senden düzenli sağım yapmanı isteyecek . Benim kızımda 1 ay emmemisti ve ben sağmayı da bırakmıştım orda ebe sağım yapınca gelmişti sütüm . Hastane tipi çekim gücü iyi bi makinayla sürekli sağım yapacaksın ki meme dolsun . 2 saatte bir en az. Emzirme kısmı için;
- emzirmedğin zamanlarda da memeni açıp sürekli temas yapacaksın.kokuna tekrar alışması için
-emzirme sondasıyla emzirmeyi deneyebilirsin akış olduğu için bebek emecektir ayına uygun sondayla deneyebilirsin
-duşta emzirmeyi tavsiye etti denedim gerçekten tuttu ama İzmir in suları çok temiz olmadığı için yapmak istemedim o suda gidiyordu çünkü ağzına
- rezene anne çayları bunları araştır şu marka demim ama düzenli iç
- en önemlisi sütü beyin üretiyo sütüm azaldı gelmeyecek diye düşünme pozitif düşün
İradeli olursan bebeğin döner memeye ama ben aç kalıp ağladıkça kıyamadım verdim mamayı .
Bol su iç . Uykunu almaya çalış şu döndürme sürecinde iş güç umrunda olmasın güzel beslen besleyici şeyler ye ( yeşil mercimek bulgur , tahin helvası bunların arttırdığını biliyorum)
- uzun süredir emzirmedğin için sütün tuzludur büyük ihtimalle tadına bak görürsün bol bol sağ tuz tadı gitsin ki bebek emsin.
İsim yapmış bi hemşireden aldığım eğitim sadece bunları söylüyo ekstra hiç bisey yapmıyo.