Eminim çoğu annenin yani konuşması geciken daha doğrusu diyelim dertlendiği ve ister istemez içinde moralini bozduğu bir konu bu kızım 19 aylık ama bana çok yetersiz geliyor dil gelişimi ve çok üzülüyorum bazen bir doktora bir yere götürmek istiyorum ama herkes daha erken saçmalama konuşur falan diyor eşim dahil tuhaf bakıyorlar bana ama ister istemez acaba bir sıkıntı var mı diye düşünüyorum her şeyi anlıyor çok güzel komut alıyor göz teması var taklit yeteneği var yani gelişimsel olarak bir sıkıntı görmüyorum anlamlı kelimeleri de var mesela yemeye mama diyor babasına görünce baba diyor muzu görünce uz diyor su diyor peynire meynir diyor bir şey isteyince ver diyor , tuvaleti görünce çiş diyor , anneannesine ve bana nene , diyor dedesine dede , güzel bir kıyafet görünce veya giydiğinde cici diyor , bir kuzenim var adı duygu ona duydu diyor, bazen NoNo diyor karga demeyi öğrettim garga diyor , oyuncak bebeğine beybi diyor ,kuş ve inek sesi taklit edebiliyor yani keyfi gelirse bunları kullanıyor bazen de işaret diliyle sürekli bir şeyleri anlatmaya çalışıyor veya ağlayarak bilmiyorum normal mi sizce ben mi gözümde büyütüyorum yoksa bir sıkıntı var mı sanki hiç konuşmayacakmış gibi geliyor