Zey_drk55 Merhabalar lütfen yardımcı olurmusunuz Tek başına yaşayan deneyimsiz bir anneyim Oğlum 56 günlük bugüne kadar hep anne sütü alıyordu 2600 doğdu şuanda 4100 kg olmuş doktor bugün mama ya başlattı sma comfort aldım . Sonra sütünü sağ ve kaç cc olduğunu not al dedi . Bugün emzirme sonrası 3 saat bekledim ve sağdım 40 cc çıktı bir göğüsten . Oğlum çok hıysuzdu hep gaz diye geçiştiriyordum ki gaz kolik bir bebek ama bide doymayınca cabası . Doktor tam aydınlatmadı her emzirme sonrası mı mama vermem gerekiyor kaç cc verilmeli acil yardım lütfennnnnn
Minmini Zey_drk55 benim oğlum 44 günlük biz de mama destekli gidiyoruz. 60 ml e 2 ölçek günde 6 kez içiyor. Düzenimiz şu şekilde sabah 9 da, öğleden sonra 3 te, akşam 9dan itibaren 12-3-6 şeklinde besliyorum. Her uyandığında ya da huysuzluk yaptığında meme teklif ediyorum. Gece mamalarından da 20 dk önce meme veriyorum uykulu olduğu için az emiyor ama emiyor.
gizemyusein Zey_drk55 Merhaba benim bebeğimde 43 günlük ben de meme+mama veriyorum bazen sütümü sağıp veriyorum şuanda iki göğsümden 80-90 cc süt çıkıyo 3 saatte 1 sağıyorum 2-3 saatte 1 de emziriyorum mesela mama vereceksem önce emzirmeyi deniyorum emdiği kadar emiyo sonrasında gazını alıp doymadıysa mama veriyorum mamayı da kimi zaman 40-60-90 arası yiyo ama mama emerken guluk guluk gaz yuttuğunu anlıyorum yani mama da gaz yapıyo olabilir benim bebeğim de kolik özellikle geceleri çok sancılanıyo umarım bu günleri kolaylıkla atlatırız bi de süt için en büyük önerim bestlak damla gerçekten çok işe yarıyo🙏🏻
alpssmom Zey_drk55 benim oğlum da 53 günlük meme mama şeklinde besleniyoruz biz de. Ben günde 4 kez 60 cc mama veriyorum sık sık da emziriyorum geceleri daha çok emziriyorum mama vermiyorum. Doyup doymadığını anlayamıyorum ben de, ben sağdığımda max 30 cc cıkıyor sağmaya vaktin bile olmuyor zaten ben de buna üzülüyorum acaba sütüm mü az
Dilan21 Zey_drk55 size tavsiyem biberon ile mamayı vermeyin kaşık biberonlar var onları kullanın. Biberona alışan bebek memeyi reddebilir. Birde sağdığın sütle üretilen süt aynı değildir. Bebek emdikçe süt üretilir.
Minmini Minmini yani aslında 3 saatte 1 ama iki öğünü atlıyoruz ( öğlen 12 ve akşam 6 öğününü atlıyorum) başta biz 3 saatte 1 ile yani 8 öğünle başlamıştık 10 gün sonra doktorumuz 6 öğüne düşelim 2 öğünü eksiltin gün içinden demişti ben 12 ve 6 yı kestim.
Zey_drk55 Peki siz emziri Minmini Peki siz emziriyor muydunuz yoksa sadece mama mı baya çok veriyor muşsunuz ben şuan oğluma veriyorum sanki biberonu doldursam hepsini içecek ama çok da versem sıkıntı olur mu korkuyorum bazı arkadaşlarım o sürekli ister verme o kadar diyor anlamadım bişey
Minmini Zey_drk55 evet bir yandan da emiyor sütüm çok değil sanırım bilmiyorum ki 🤷🏻♀️ bir sonraki kontrolü bekliyorum 4 gözle artık azaltmak ve hatta bırakmak istiyorum mamayı…
Minmini alpssmom sağdığımda benim de mac 30 cc çıkıyor emme ile sağma aynı değil diyorlar çünkü oğlum emerken memeyi alıp sıktığımda süt geliyo 🤷🏻♀️ ama sağarken yok
Roxymila Benim sütüm hep azdı , doğduğundan beri hem meme hem mama gittik. Doyduğunda biberonu iter agziyla zaten veya basini saga sola cevirir biberonu cekmeniz icin. Tam net degil ama 2. Ayda 60-90 cc arasindaydi sanirim, 3-4 saatte bir beslenmemiz vardi.
Roxymila Minmini ara sira agzindan cikararak yaklasik bir 30 sn bekleyerek tekrar vermeyide deneyebilirsiniz. Yani hepsinin tepkileri farkli olabiliyor tabi size bir sekilde belli edicektir :) bazen bizimkide kendini zorlayip hepsini iciyor sonrasinda fazlasini cikarip rahatliyor 😄
Hbtn Zey_drk55 benim beneğim 58 günlük doğduğundan beri meme mama gidiyoruz. Bazen sütümü sağıp veriyorum 80-90 çıkıyor iki göğüs diğer seansta emziriyorum baktım doymuyor 30-60 şeklinde mama yapıyorum emme durumuna göre sadece mama vereceksem artık direk 90 yapıyorum çünkü 60 falan doyurmuyor. Ama her zaman aynı cc içecek diye birşey yok gündüzleri daha çok cc mama içiyor geceleri memeyle daha çabuk doyuyor kendi kendinize sistemi çözeceksiniz. Çoğu hekim ve emzirme sayfalarında görüyorum sizler her öğün aynı derece mi yiyorsunuz bebekler de her seferinde aynı cc içecek diye birşey yok diye merak etmeyin deneye deneye öğreniyorsunuz ne kadarla doyduğunu