Buse18062 Yani aslında iki yaş sendromu için erken bir dönem. Yaşından sonra çoğunlukla benliğinin geliştiği döneme geliyor, anneden ayrı bir birey olduğunun farkına varma dönemleri başlıyor bu nedenle inatlaşma ve ağlama krizleri çok yaşanıyor. Çevrelerine daha çok dikkat etmeye başlıyorlar bu nedenle uyku gerilemesi yaşanabiliyor. 2 yaş sendromu maalesef o ay aralığında yaşanan ani büyüme atakları yüzünden çok daha zor geçebiliyor.
Bunlar tabi teorik kitap bilgileri. Ben kızımda hiçbir sendrom yaşamadım ya da yaşanan krizleri sendroma bağlamamış da olabilirim. 21 aylık şuan gayet iletişimi kuvvetli, tuvalet eğitimini yaşında tamamladı, kaba ve ince motoru benden bile kuvvetli olabilir bazı konularda. Daha birçok konuda ayından önde ilerliyor gelişimi. Ona rağmen daha bu sabah muzunu istediği şekilde kesemediği için sinirliyim diye bağıra bağıra ağladı 10 dakika. Duygularını nasıl ifade edeceğini öğrendiğini zamanlardayız o yüzden ağlamasını gayet normal karşılıyorum, sarılmak istersen burdayım diyorum o an daha fazla bir şey demenin onu daha fazla sinirlendirip üzeceğini tahmin edebiliyorum. Tamamen deneme yanılma yöntemiyle ilerliyoruz. Sizde kendinizi sendrom diye kısıtlamayın. Gözünüzün önünde büyüyor, kendinin ve çevresindeki hayatın farkında oluyor her geçen gün. Zorluk yaşamasam da yaşayan ebeveynlerin ne kadar yorulduğunu tahmin edebiliyorum. Sizi anlayıp cevap vereceği günler çok yakın. Sağlıkla kalın☺️