Evannesi İyi günler kızlar 11 tane bilezik ti mehir’im biz yıllar önce ev aldık birlik olup boşanırsak nasıl olur hem ev ve mehir’i vermek zorunda mı yoksa ikisinden birini mi vermek zorun da mahkeme nasıl karar verir.
gecekusu_- Evannesi bileziğini aldıysa geri yapmaz diye biliyorum çünkü mehiri vermiş oluyor evinde yarısı sizin
Mavili-mavilimorcicek Evannesi Arkadaşım,eşin 11 bilezigi sana mehir olarak verdiyse ve daha sonra siz o bileziklerle evi aldıysanız,eşin sana mehiri vermiş oluyor zaten 2.kez mehir diye yine 11 bilezik alamazsın evinde evlendikten sonra alındıysa yarısı senin.
gecekusu_- Evannesi büyük ihtimalle mehri verdim der ve kanıtlarsa ki sizde yalan atacak değilsiniz size sorulduğun da evet derseniz 2. Kez mehir alamazsınız ama evin yarısı sizin olur baktı anlaşamıyorsunuz ev satılır parası yarı yarıya bölünür he sunuda diyebilirsiniz mehrimi aldı ve benden ev alalım ev senin dedi dersiniz öyle verdim mehrimi ev benim hakkım da diyebilirsiniz
Evannesi gecekusu_- ev benim üstüme zaten o konuda da tartışmıştık senin ustune olacak benim ustume olacak dıye bunalımdayım işin içinden çıkamaz hale geldim daha boşanmadan içim içimi yiyor nasıl olacak bu konular diye
Evannesi SevimliHayaletCasper altınlarımı verdim ev aldık ailem de diyor ki o mehiri verecek hemde evin yarısı senin bende evin yarısı benim zaten mehiri de karşılamış oluyor dıyom anlamıyorlar
SevimliHayaletCasper Evannesi he mehirle ev aldıysan o zaman sanırım sadece evin yarısı senin galiba. Benimde kafam karıştı şimdi
Melike04 Mehir diye bişey Türk hukukunda yok. Evi evlendikten sonra aldıysanız yarısını alırsınız. Ayrıca düğünde takılan takılar sizin. Onun için de dava açma süresi var. Artı çalışmıyorsanız nafaka alabilirsiniz.
Evannesi Melike04 Evi evlendikten sonra aldık takılar da bi alyans’ım var kimse engel olamaz demi mehir konusun’da mahkeme karar verir.
Mavili-mavilimorcicek Evannesi Valla bir şekilde anlasınlar çünkü ortalığı karıştırırlar.Swn eşinle anlasirsan onlara laf düşmez.
Bbcrrr Boşanıyor musunuz siz ve ailene bir şey söylemene gerektirecek bir şey yok hukuken öyle bizde böyle karar verdik dieceksin
Bbcrrr Evannesi üzüldüm, evlendikten sonra alınan ev ortak alıyorsunuz bu süreçte verdiğiniz bileziklerin karşılığını alıyorsunuz, ayrı parayla alınsaydı bileziği de evi de alırdın ama bilezikle alınmış yani. Bunu ailene açıklayabilirsin..
Elifssu Evannesi Avukat değilim ama kuzenim boşanıyor ondan biliyorum düğünde takılan takıları kıza vermiş ev babasına ait oldugu için boşanma gerceklesene kadar evde oturmasına ve bütün İhtiyaçlarının esi tarafından ödenmesine karar verilmis cekişmeli bu ara da birde yüklü bir miktar artı mehride kıza ödeyecek diye karar verilmis ama ev sizle evliyken alındıysa yarısıda size düşüyor
Dry_cn Elifssu mehride kıza ödeyecek diye karar verilmis Bunu hangi kanun maddesine dayanarak karar vermiş şaşırdım