Canım bende neredeyse bir ay silikon uç ile emzirdim. Hatta bebeğim erken doğdu silikon ucu bile tutamiyordu, emmek istemiyordu. Hep dediler hemşireler düzelir sen sabret diye elhamdülillah düzeldi de. Ama biberon ile verme. Ben emziriyordum ne kadar durursa kalan sütü sağıp şırınga ile veriyordum. Serviste yattık 5 günlükken yetersiz beslenmeden dolayı. Orada bu şekilde önerdiler. Şırınga ile beslerken de lateks eldiven takip küçük parmağınızı bebeğin ağzına sokup şırınga ile veriyorsunuz. Bebek hem emme refleksini kaybetmiyor hemde doymuş oluyor. Hatta ben bebeğim şırınga ile beslenmeye alışır beni reddeder diye korkunca doktorlar bana gülmüştü bebek şırıngaya nasıl alışsın diye. Ama şırınga ile verirken parmağını azgina sokarak vermeni öneririm. Çocuk sütun kolaylıkla bir yerden geldiğini düşünmesin. Emme refleksini kullansın diye. Sabır istiyor. Sabahlara kadar ağlaya ağlaya emzirdigimi bilirim. Ama bebek biraz guclenince normal uç ile de emmeye başlar inşallah. Birde bebek silikon uc ile emerken birkaç dk sonra silikon ucu çek al. Meme ucun azcik da olsa çıkmış olacak. Yavaş yavaş ondan çekmeye çalışsın. Ama biberona alıştırma derim. Bir daha memeye dönmesi daha zor oluyor.