Tbshn Arkadaşlar merhaba😍 Bebeğim 7 aylık, yediklerini çeşitlendirmek istiyorum. Kabak havuç patates ve biraz kıyma koyup çorba yapıyorum onun dışında neler veriyorsunuz? Tarif paylaşır mısınız burada fikir verelim birbirimize ❤️
_Lavinya Tbshn 7 aylık olduğu için çorba çeşitleri için az buçuk erken diye düşünüyorum naçizane. Tadım yaptırdığınız sebzelere yoğurt ekleyebilirsiniz.
papatyam-34 Tbshn bir adet havuç bir adet patates bir soğan bunları doğrayıp suyun içine atıyorum biraz üzerine zeytin yağı bir yemek kaşığı da tarhana ekliyorum sonra blender ile geçiyorum 🌸 sebzeli tarhana çorbası 1 yemek kaşığı pirinci 2 su bardağı suda haşlıyorum 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı yoğurt çırpıyorum pişen pirincin suyundan biraz yoğurda ekliyorum kesilmesin diye sonra pirincin üzerine ekliyorum biraz kaynadıktan sonra bir çay kaşığı kadar nane ekliyorum 🌸yoğurt çorbası Biraz zeytinyağ koyup 1 yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar kavuruyorum sonra 1 yemek kaşığı irmik ilave ediyorum biraz salça ekliyorum (kendim biberden yaptığım bebek salçası) buz kalıplarına kemik suyu koymuştum bir adet ondan atıyorum içine 2 su bardağı su ekleyip pişiriyorum azcık tuz ekliyorum nane de koyabilirsiniz 🌸 irmik çorbası 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1.5 yemek kaşığı un kavurun kokusu çıkana kadar daha sonra üzerine 2 su bardağı su ekleyip çırpmaya devam edin sudan sonra topaklansa korkmayın çırptıkça açılıyor içine yine tavuk suyu falan ekleyebilirsiniz🌸un çorbası Ben mercimek çorbası da veriyorum bebeğime gaz problemi yaşamıyor severek yiyor 🌸
iki_prens_annesi_ Tbshn ben bebek tarhanasi almıştım arada onu veriyorum yayla çorbası verebilirsiniz alerjisi yoksa şehriye deneyin tel şehriye de olur
Yasemin-kckdgn Tbshn bir adet baget tavuk budunu haşlayın tavuğu ayrı tabağa alın didikleyip atın tekrar suya 2 kaşık yoğurt 1 kaşık bebek irmiği 1 kaşık bebek yulaf unu 1 yumurta sarısı ve az su ile çırpın harcı karıştırarak içine dökün biraz nane atın mis gibi çorba👍
Tbshn _Lavinya Olabilir, bende pek bilemiyorum biraz da heves var az buçuk çeşitlendirebilir miyim diye konu açtım aslında😂
Tbshn papatyam-34 Yaaaa ne kadar harikasınız 😍 direkt ss aldım çok teşekkür ederimm🌸❤️ hepsini deneyeceğim amaç farklılık olsun ve tarifleriniz de çok güzel duruyor 😍
Tbshn iki_prens_annesi_ Bunlara da geçebiliyorsak artık süper tadım yaparak başlatırım çok teşekkür ederim çok zarifsiniz 🌸
Tazeanneveminigi Yasemin-kckdgn valla ben de bakmaya geldim birkaç tane daha yazarsanız süper olur 😂😂
yagmurkokusu_ Sebzeli makarna çorbası bile yapıyorum 😂 Tuhaf gelebilir ama e bebekten aldığım makarnayı , şehriye çorbası gibi yapıyorum çok seviyor. Yoğurt çorbası Ayran çorbası Havuçlu Ispanaklı Kapya biberli Ezogelin
Tbshn yagmurkokusu_ Hiç garip gelmedi yeni olan her şeye açığım ne güzel yaratıcılığınızı konuşturmuşsunuz miniklerimiz farklı tatlar deneyip mutlu olurlar belki hem😂🌸
Hayaladenmom Tbshn ben et sulu şehriye çorbası çorbası yapiyorum cok seviyor ve iştahını açıyor tarhana çorbası yapıyorum ıspanak çorbasını cok seviyor ne zamsn ıspanak çorbası yapsam hepsini bitiriyor yaptigim corbalari yemekleri instagramda paylaşıyorum isterseniz ordan detayli bakabilirsiniz @ek.gida.blog
Tbshn Hayaladenmom Instagramım yok ama böyle bir blog oluşturmanız harika , bakabildiğim kadarına bakarım tabiki emeğinize sağlık😍 Çok teşekkür ederim yaratıcılığınızı da takdir ettim 🙏🏼😍