Aselmira_26 Bebegime ilk kez balkabagi ve havuc vericem nasil vermeliyim ? Birde 6 aylik bebege pekmez verilir mi ? Ne kadar miktarda verilir ,?
eymurxelm Aselmira_26 celik suzgeciniz varsa buyuk tencerenize oturtup balkabagi ve havucu buharda pisirebilirsiniz havuc 15 20 dakikada un gibi oluyor buharda ama balkabagi ne kadar surede piser bilmiyorum henuz ben veremedim. pekmez konusuna gelince bazi doktorlar pekmezi 8. ayindan sonra verin diyor ama eger seker katilmamissa sikinti olmaz diye dusunuyorum.
Roniya Aselmira_26 soğan, patates, havuç, balkabağı, kemik suyu ve biraz içme suyunda pişiriyorum. Blenderdan geçirip biraz tereyağ koyuyorum. Çok güzel bir çorba oluyor😊
Ecrin21 Aselmira_26 balkabağı hurmayı haşlayın ya da buharda pişirin yulaf ununu ayrı Bi yerde Bi tatlı kaşığa Bi çay bardağı su ile pişirin biraz ceviz bilendirden geçirin en son biraz pekmez katıp verin biz bugun yedik bunu Dün de balkabağı çorbası yaptım o da patates kabak soğan sarımsak haşlanacak blendirden geçirip verin
Avsin Aselmira_26 ben önce ayrı ayrı haşlayıp verdim. Sonra karıştırıp çorba yaptım mücver yaptım. Pekmez de verdim 6 aylığız bu arada. Bir çay kaşığı kadar soğuk sıkım harnup özü aldım da onu verdim. Sevmedi 😅 o yüzden biraz biraz yiyeceklere meyve purelerine karıştırıp veriyorum çok faydaliymis :)
[silindi] Yarım havuç ve iki kibrit kutusu kadar bal kabağını minik minik doğruyorum. Küçük bir tasa bir çay bardağı su koyup önce yüksek sonra kaynadığında kısık ateşte 15 dk pişiriyorum. Blendırdan geçiriyorum. Dibi tutmasın diye sık sık kontrol ediyorum gerekirse su ekliyorum. Kıvamı hazır kavanoz mamaları gibi oluyor.
Lavanta35_ Buharda pişiriyorum bugün 3. Günümüz hatta bal kabağında baya sevdi.. Zaten hemen pişiyor çatalla ezincede püre gibi oluyor
pozitifanne Benim bebeğim bal kabağı yemiyor tadını kokusunu sevmiyor galiba yemeğini yaptım kabak patates havuç soğan tavuk sulu falan böyle karışık sebzelisini yaptım o şekilde bile yemedi nasıl devşirebilirim 🤔
Aselmira_26 pozitifanne ben ilk defa dun yaptim verdim yedi kibrit kutusu kadar bal kabagini buharda pisirdim ezdim verdim. Yedi cok sukur sizde muzla karistirsaniz yada muhallebi tarzi seyler yapiyorsaniz icine karistirsaniz yer mu ki acaba
fatmakaraca ben balkabağı ve havucu buharda pişiriyorum sonra ezip içine biraz z. yağı koyuyorum. birazda et suyu o şekşilde yediriyoruz. pekmez günde 1 kez 1 tatlı jkaşığı vermek yeterli daha fazla vermeyin içi yanar
Roniya Aselmira_26 ben verdim ama verilir mi bilmem yanlış yönlendirmekte istemem. İsterseniz et suyu koymadan yapın
BrcnBlgn Aselmira_26 Havuc ve bal kabagi alerjik gruptur once teker teker deneyin lutfen reaksion gostermezse ikisini birlestirirsiniz pekmez sekerin karamelize halidir 1yasina kadar bebege seker onerilmedigi gibi pekmezde verilmez kan yapici ozelligi vardir fakat seker icerigi yuksek oldugundan uygun deildir .
Ayb Aselmira_26 sudan ziyade buharda haşlayabilirsiniz besin değerini korumuş olursunuz. Pekmezi de direkt vermekten ziyade ıhlamurla karıştırarak yarım çay kaşışı ile başlayabilşrsiniz sevgiler
diyabetli_anne Aselmira_26 balkabağını küçük doğrayıp kemiksuyuyla yumuşayana kadar pişiriyorum. çatalla ezip veya blenderdan geçirdikten sonra içine yoğurt karıştırıp veriyorum çok seviyor
pozitifanne Aselmira_26 meyvelerle oluyormu hiç denemedim teşekkür ederim meyvelerle karıştırıyım bide