Mlk16 16 aylık kızım sabah kahvaltısı, öğle uykusundan sonra ara öğün, akşam yemeği, sonrasında yine ara öğün veriyorum. Çok sık emmek istiyor doymuyor mu acaba diyorum. Öğle yemeğide mi versem. Siz nasıl yapıyorsunuz
Nursena0606 Mlk16 10.aydan sonra 3 öğüne geçmeliydiniz. Tabi ki sabah öğlen akşam ve iki tane ara öğün yapmalısınız.
Mlk16 Nursena0606 Glrmila Bi ara öğle yemeği verdim ama bu sefer akşam yemedi. O yüzden bıraktım bende. Birde hiç bi çorbayı yemiyor
Glrmila Sabah ogle ve aksam olmaz uzere 3 ana ogununuz olmali. Ogle corba yogurt aksam da artik ne varsa ana yemek şeklinde. 19 ayligiz nerden baksam 10 aylikdan beri 3 ana ogunumuz yesede yemesede mutlaka var. Ara ogunlwr gecistirici şeyler doyurucu olarak düşünmeyin
balkaymak__ Mlk16 bazı zamanlarda yemiyor olabilirler pes etmeyin farklı farklı yapın tarhana yayla sebze mercimek vs.
Nursena0606 Mlk16 çorba çok da gerekli değil zaten. Boş karın şişliği. Sabah 8-9 kahvaltı. 11-12 meyve, 2-3 öğle yemeği, 5-6 ara öğün 7-8 akşam yemeği, 9-10 uyku yapıyoruz biz
Glrmila Mlk16 yemiyor diye vermezseniz eger hic bir zaman maalesef alisamaz yemez yemedikce mide küçülür yememeye alisir. Farkli ilgi cekecegi tabaklarda sunun kizim kitaplari cok sever mesala ben onune kitap koyar resimleri ne bakarken yediririm istemedigi birseyse. Tarhana corbasini genelde bebekler sever onunla baslayin denemediysenjz icine yemedigi sebzeleri katin tadinia o sekilde alisabilir anlamadan ama mutlaka verin birde aksam yemegi yemiyor o zaman diyorsani ogun araliklarinj kontrol edin aksam yemegi oncesi 2 2.5 saat olsun mutlaka kizim ornek olarak 17.30 gibi son ara ogun meyve yer 20.00 gibi aksam yemegine acikmis olur mutlaka
Glrmila Nursena0606 yanlis düşünüyorsunuz bence. Corba bagirsaklari calistirir sindirim icin cok önemli bir besin cocugunuza yaptığınız corbalar zaten bizjn tukettigimi gibi kivamda degil daha koyu kivamli olmali hem doyurucu olur hemde yedirmesi kolay. Corba
Mlk16 Glrmila genel anlamda yiyor kızım yemeyen bir çocuk değil. Çorba yemiyor sadece. Brokoli karnabahar zamanında ek gıdaya başladık onları haşlayıp verince yiyordu ama çorbasını içmiyordu. Köfte sever, pilav sever mesela. Yeni yeni tavuk suyu çorba yemeye başladı. Tarhana çok kez denedim sevmedi. Ekran izletmiyorum yemek yerken. Şarkı söylüyorum eğlenerek yiyor. Ama dediğim gibi seçici bazı şeyleri yer. Bulgur pilavı seviyor siye sebzeler koyarım içine öyle vitaminini aldırmaya çalışırım.
Nursena0606 Glrmila siz bilirsiniz. Ama doğrusu bu. Çorbanın bağırsak çalıştırdığını da sizden duydum.
Glrmila Nursena0606 yok artık kabiz oldugumuzda ne yaparız sivi alimini arttirir corbalara agirlik veririz aklinizda olsun bilmesenizde