Ruya_sahin35 Oğlum 10.5 aylık pütürlüye yeni yeni başladı boğulmadan yutabiliyor yani ben dişine bağladım dişi yok diye çiğnemeyi bilmiyor herhalde dedim akışına bıraktım alt iki dişi çıktıktan sonra 8 aylık falandı patates yemeği falan yaptığım da hep çatalla ezdim blenderi bıraktım ilk önce hep çatal ile hafif pütürlü bırakarak denedim bir iki yutamadı öğürdü falan sonra öğürmeyi bıraktı yemeye çalıştı çorbalarına falan blender ile ekmek geçirip içine attım katı oldu biraz öyle verince çiğnemeye başladı dedim herhalde artık öğrendi sonra kahvaltılarında ekmeği kuşa verir gibi küçük küçük yaptım reçele batırdım verdim ve çiğnedi sonra erişte makarna yaptım küçük küçük böldüm yedirdim yutması kolay olan şeyleri verdim kek pişirdim önüne küçük küçük koydum ama kendi yemedi oynadı sadece ben götürdüm ağzına yine çiğnedi tabi ilk başta ağzından fırlıyor çiğnemeye çalışırken ama sonra öğreniyorlar 😂 kısaca zamana bırakmak gerekiyor bende çok heves ederdim 7 aylık bebekler çok güzel pankek falan yiyorlar ellerinde tutarak meyve falan ama yok yani benim oğlum yiyemiyor eline verince de ya hiç atmıyor ağzına ya da hepsini sokuyor yutamıyor tıkanıyor bende biraz panik olduğum için öyle eline pek vermiyorum nasılsa büyüdüğünde dişleri tamamlanınca falan yiyecek azcık geç yesin elinde diyorum 😂 Artık akışına bırakıyorum bende fazla önemsemiyorum her bebeğin gelişimi farklı sonuçta 😂