Melike-Alya lazımlık veya klozet aparatı deneyin eğer denemediyseniz. kızım 28 aylıktı başladığımızda. Onun öncesinde lazımlığını birkaç ay önceden klozetin yanına koyduk ben girince oda üstüyle başıyla oturuyordu. Başladığımız zaman sabah bezi takmadım anlattım. İlk gün çok zor lazımlığa denk getirebildik. Uzun uzun orada oyalamaya çalıştım denk geldiğinde mutlu oldu bay bay çiş diyerek klozete döküp beraber sifonu çektik. Ellerini yıkadık vs suyla oynamak hoşuna gitti. Birkaç gün çok kaçırmalar oldu. 4. gün farkettim çabaladığını. Söyleyemiyordu ama bi kıvranma hissedince götürüyordum yapıyordu. O günden sonra kaza yaşamadık. 8. gün ben mutfaktayken koşarak geldi ve çiş dedi. Böylece söylemeye de başladı.
İlk günler geceleri bağlıyordum altını çünkü sabaha kadar çok kez çiş yapıyordu. 5. Gün kuru uyandı ve gece de bağlamadim. Bir daha yapmadı oda.
Öncelikle siz hazır olmalısınız. O ara bir taşınma, misafirlik, düğün vs olursa gerileyebiliyor. Ben en boş zamanımda başladım. Sadece onun üzerine düştüm.
Başladığımız günün öncesinde beraber rengarenk çamaşırlar aldık kendisi seçti renklerini. Ertesi gün giyinince çok mutlu oldu. Birde yapınca siz sevinç gösterileri yaparsanız daha iyi oluyor. Biz eşimle bir hafta “ooleeey elif çişini tuvalete yapıyor” diyerek abartılı sevinç gösterileri yaptık 😅 şükür kolayca atlattık süreci. Şuan 31 aylık söylüyor götürüyoruz
Bizim sürecimiz bu şekildeydi umarım sizde kolaylıkla halledersiniz