Mamavih Kızım uyuyor şuan memede saat 8 de uyumak için yattı öyle bir huysuzluğu falan yoktu 1 saat önce uyandı emzirmek için kucağıma aldım ateş gibi bu arada 15 aylık. Ölçtüm hemen 38.2 hemen oturmada klimayı aşıp yatak odasına geçtik ortam ısısını düşüreyim dedim kolları bacakları normal sizce uyandırıp calpol duş yaptırayım mı
kubramomm- Mamavih 38.5 38.8 ateşe kadar evde düşürülür çok soğuk olmayacak şekilde serin bir duş aldırın. Calpol verin 4 saatte bir verin. 4 saatten önce çıkarsa 3.5 saatte bir verin. Alın kol altı kasıklarına serin ıslak bez koyun arara. Ortamı serin tutun Ateş sabaha kadar tekrar ederse sabah bir doktora götürün eğer dış değilse vücutta enfekte vardır. Antibiyotiğe başlatır.
ikicanpareannesi Bizim de geçen gün öyle oldu vücut normal kafa sıcaktı kulak iltihabı olmuş dedi doktor takip edin bence düşmezse sabaha götürün baksınlar kulaklarına inş yoktur 🤲🏻
Mamavih kubramomm- kol bacak ve yanaklarda normal vücut ısısı hatta biraz serin bile uyandırıp uyandırmama arasında kaldım
kubramomm- Mamavih ateş düştüyse sürekli kontrol edin gece. Dusmediyse uyandırıp duş ve calpol verin eğer dişe bağlı ateş değilse enfektedir mutlaka ateş tekrarlar. Tetikte kalın bu gece 🤍 Soğuk olan yerler sıcak sıcak olan yerler serin tutulmalı ama eğer ortam serinse ince çorap ve klima olsun. Eğer klima yoksa sadece zıbın.
Erciyes38 Ayakları üşüyormu ona bakın ayakları üşüyorsa çorap giydirin dedi doktorumuz.sadece ayaklar diğer bölgeler açık kalacak.yatarak emzirmeyin Orta kulak iltihabı oluyormuş bebekler.siz yinede uyandırıp dolven varsa dolven verin.cok geçmiş olsun
Bbcrrr Sirkeli su çok etki ediyor direk koltuk altlarına koy, çok soğuk olmamak ile birlikte duş aldır bir güzel sonra calpol ver düzenli olarak 2 saatte bi ateşini kontrol et kuzum. Eğer sabaha kadar düşmezse hemen doktoruna götür 🌸
Nur6635 Panik yapmayın ateş korkulacak birşey değil bağışıklık kazanıyor böyle düşünün üstünü soyun sadece zıbın kalsın ayaklarına çorap giydirin 3 aydan küçükse eldiven de giydirin onun dışında calpol 6 aydan küçükse 1 çay kaşığı büyükse 1 tatlı kaşığı verin 30 dakika içinde ateşi düşecektir 4 saatte bir tekrar eden ateş durumunda ilacı verebilirsiniz eğer inatçı bir ateşse acilde bir kontrol yaptırmakta fayda var ona göre fitil yada hastalığına göre antibiyotik başlanabilir onun dışında ılık duşa sokun kesinlikle sıcak yada soğuk değil ılık duş sonrasında eğer ateşte bi düşme olmazsa çocuğu giydirmeden aynı şekildeki üstüyle hastaneye götürebilirsiniz bacaklarına koltuk altına nemli bez uygulaması yapabilirsiniz ama sirke koymanıza gerek yok çünkü kanıtlanmış bir etkisi yok aksine zararı var geçmiş olsun 🤲🏻
Nur6635 Mooms bebekler ateşli olduğunda eli ayağı üşür bu yüzden eli ayağı sıcak tutulması gerekir çorap eldiven bu yüzden