Kızlar halım fazla kirli değildi. Ufak tefek lekeler vardi. Yikamaciya vermek yerine elimde sileyim geçer dedim. Biraz da açık renk bir hali. Arap sabunuyla sildim. Lekesi olan yerlere fazla arap sabunu kullanmisim heralde. Silerken ay dedim ne guzel oldu. Kuruduktan sonra bir de ne olsun. O sildigim yerler sap sarı oldu. Halı kusmus yani. Sanki çay dökülmüş gibi. Halıyı mahfettim yani. Aslinda daha önce de böyle siliyordum ama ilk defa başıma bu geldi. Arap sabununu fazla dokmekten oldu sanirim. Neyse sonra dedim bu böyle olmaz. En iyisi halıyı yikamak. Gittim haliyi da yıkadım. Sarı sari sular aktı. Dedim tmm bu sefer temiz oldu. Katladim suyunu suzdum. Astim serdim. Baktim ki yine temiz olmamış. O sari lekeler gitmis ama Dikleyip suzunce alt taraflarda yine sarimsi renk olusmus. Şimdi ben napicam. O kadar emek verdim uğraşmayip yikamaciya mi versem yoksa kolay bir yolu var mi. Kizlar halım temiz aslinda yani yıkadım sonuçta sadece bu deterjan artigi sular canımı sıktı. Tecrübeli hanimlar yazarsa sevinirim.