Minmini 56 günlükken yaptırdık biz. Doktorumuz üroloji uzmanıydı dr alpaslan kuş, kendi kliniği var istanbul başakşehirde. Lokal anestezi ile yapıldı. Operasyondan önce taştaşlarına ve pipisine anestezik iğne yapıldı orda ağladı, 15 dk sonra operasyona alındı, biz de girdik yanına zaten çok küçük olduğu için hiçbir şey anlamadı. Başında tekbir getirildi doktorumuz ve kirvesi tarafından. Asıl civcivli kısıma geçiyorum. Klips pipide kaldı ve karton/köpük bardakla korumaya aldık büyük beden bez taktık ve zıbının altını kapatmadık. Eve dönüş yolunda anestezi etkisi geçmeye başlayınca canı acımaya başladı ve ağladı hemen eczanede durup reçete edilen ilaçları aldık içirdim rahatladı. Klipsin içine sıkmak için çiş yaparken yanmasın diye ilk gün kullanacağımız bir jel verdi sık sık altını açıp bu jeli sıktım acısı olmadı diye düşünüyorum çünkü tekrar ağlamadı. Reçete edilen şekilde ilaçlarını verdim. 3 gün sonra suyla temasa izin vardı klipsi ve pipiyi akan suyun altına sadece su tutarak temizledim. 1 hafta dolunca klips çıkartmaya gittik orda herhangi bir anestezik işlem olmadığı için çok canı acıdı ağladı bayağı. Gelmeden önce suda oturtun ve zeytinyağı sıkın demişti klipsin üzerine yaptık ama yeterli gelmemiş demek ki☹️ 10. Günde tamamen iyileşmişti. Bakımını güzel yapmak gerekiyor bence hangi yöntem ile olursa olsun, bölgenin hijyenine ve ilaçları tavsiye edilen gibi kullanmak gerekiyor. Estetik olarak da valla bence çok güzel duruyor 🥲🥲