Emine_umay05 Merhaba güzel anneler size bir sorum olacak menenjit aşısı yaptırdınız mı zorunlu bir aşı mı ? Kızım 20 aylık yaptırsam mı diye düşünüyorum sizin fikirleriniz nelerdir ?
afrAybars Emine_umay05 ben ilk bebeğime yaptırdım şimdi 2.ye yaptırıyorum. Biraz pahalı ama imkanınız varsa yaptırın derim ama 20 aydan sonra nasıl olur bilmiyorum çünkü biz 7.ayda başladık ve 5 doz yaptırcaz öyle tek dozluk aşı değil maalesef o yüzden doktorumuzun belirlediği aylarda yaptırıyoruz
Dilan21 Emine_umay05 söyle bir şey anlatayım bit tanıdığımız evlendi eşi 1 ay sonra menenjit geçirdi ve kadın şu an yatalak kaldı. Malesef mültecilerden sonra hastalıklar iyice artı. Ben bunu da duyduktan sonra iyiki yaptırdım demiştim. Her ay yapılıyor daha az doz vurulur hatta doktorunuza danışın bence.
Emine_umay05 afrAybars bizim öyle rutin bir doktorumuz yok ama en kısa zaman da araştırıp yaptıracağım teşekkür ederim
hunilimomy Emine_umay05 biz 5.ayda başladık 2 doz yaptırdık önümüzde 2 dozumuz daha var biz huysuzluk dışında bi yan etki yaşamadık
berosunannesi Emine_umay05 7,9,15. aylarda bexsero 13. ayda nimenrix tek doz bizimki böyle. Ama mutlaka yaptırın çok önemli