16 aylık oğlum var, bez takmak istemiyor kesinlikle. Her bez değiştirmemiz ağlama kriziyle bitiyor. Tulumların içinden zıbınların içinden bezini açıp paçalarından çıkartıyor. Böyle olunca bende artık alıştırmaya karar verdim. Dün ikindi de başladık, 3.kere götürdüm yapmadı, sonra tam masaya oturdum koşa koşa gitti ağlamaya başladı bir baktım ki tuvaletin kapısına gitmiş kapı kapalı olduğu için girememiş kaçırdığı için ağlıyor. Hemen güzel bir duş aldırıp hiç kızmadan onu severek konuştuk, laftan anlayan çişin kakanın ne olduğunun bilincinde bir çocuk. .1.5 saat sonra ikinciyi götürdüğümde yaptı. Yine çok sevindik çok mutlu olduk oğlumda bende. Ama sonra hiç yapmadı 4 saat falan. Emziriyordum uyku sersemliğiyle üstüme yaptı hemen kaldırdım götürdüm tuvalete yapmadı. Hemen duş aldırıp üstünü değiştirip uyutup öyle bağladım bezini. Tak çıkart yapıp kafası karışmasın diye. Neyse sabah yine kurtarmış kendini bezden ve yine işemiş. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Çünkü hazır olduğundan eminim, hatta kv 14 aylıkken bile yapabileceğini söylüyordu, köye gelmişken alıştıralım diyordu. Çok erken diyecek olan varsa ben ve kardeşlerim de, eşim ve kardeşleri de hep 18 aydan önce alışmışız. Kaldı ki ben yenidoğan döneminden itibaren hiç bez takmadan yetiştirilen çocukları.da görüyorum çevremde, bence ne kadar erken o kadar iyi. Ama nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. Klozetten ve alaturkadan korkuyor o yüzden küvetin içinde oyuncaklarla oynayarak yapıyoruz. Ama oturarak yapıyor. Lazımlık alsam alışır mı? Alıştırma külodu almalı mıyım? Saat başı mı götüreyim yarım saatte bir mi