Bsnrclk_ Miray09 bizdede olmuştu ve bugün süt alerji dedi doktor süt ve ürünlerini kestik bakalım bir ay sonra tekrar gideceğiz
1gulceninannesi Miray09 benim kızımda da 2 aylıkken kakada kan görüldü. Aşırı kusması da vardı bir çok araştırma yapıldı en son süt alerjisi tanısı kondu. Süt ve süt ürünlerini tamamen kestim 3 aydır diyetteyim. Belirtiler geçti kızımda, rahatladı.
Sedagok___ Miray09 benim çocuğumda da oluyordu süt alerjisi teşhisi koyuldu. kan ve derti testi yapıldı ikisinde de alerji çıkmamıştı iki hafta yemeyip üç gün yiyerek denedim o şekilde anlaşıldı
Tomrisim Merhaba benim kızımda olmuştu alerjik reaksiyondu süt süt ürünleri ve yumurtayı kestik geçti
Miray09 Tomrisim ne kadar surede geçti? Bizde 3.5 ay öncesinde dendi. Süt diyetine girdim geçmedi. Sonra birçok besin kesildi yine geçmedi.
Tomrisim Miray09 merhaba kusura bakmayın giremedim forma geç cevap yazıyorum. Şöyle ki bir kere geldi kakasından nokta nokta şeklinde ama fazlaydı sonrasında gelmedi ama ben yaklaşık 6 ay çok katı diyet yaptım bir daha da tekrarlamadı
Lina2023 Bsnrclk_ aynı süt diyeti yapıyorum geçmedi 5 ay sonra günlük şuan 4. Ayda kakada kan gördüm bestiron kan ilacı kullanıyorum şimdi 2 hafta onuda kes dedi doktor bi kan tahlili yapcak alerji için şuan bi sonuca varamadık 😔
Miray09 1gulceninannesi biz de kesmiştik ama geçmedi. Bir şey sonuç vermiyorsa ona karşı değildir diyorlar. Bazen kan çok geliyor bazen az geliyor. Bu durumda hemoglabin değerini düşürüyor. Alerji olabilir dedikleri şeyi yesem de kan geliyor yemesem de. Ya anne sütüne karşı alerjisi var ya da alerjisi yok. Kaç doktor gezdik hiç biri net bir şey diyemiyor. Kızımın alerji dedikleri tip ise deri de veya kan da çıkabilecek bir alerji değilmiş.
Sedagok___ Miray09 alerji için teşhis daha bu hafta koyuldu süt diyetine başladığımdan beri hiç kanama olmadı üç ay boyunca diyet yapacağım üç ayın sonunda kontrol olacak
Miray09 Misketlimonum benim kiziminki de öyle. Bende sıkı diyet yaptım. Normalde de dışarıdan yemem hazır gıdalar tüketmem paketli yiyecekleri hamilelikten beri yemem. Ona rağmen bizde geçmedi. Çoklu besin dendi. Birçok şeye diyet yaptırdılar yine geçmedi. Endoskopi önerdiler. Özel alerji doktoruna götürdüm. 5 gün her şey yiyebilirsin dedi liste olusturmami ist3di kanlı kakalarinda fotolarını istedi. Sonrasında sadece süt diyeti yapmamı istedi. 1 ay sonra ek gıda baslatacakmis. Geçmezse endoskopi yapılacak.
Misketlimonum Miray09 hayır henüz geçmedi bizim de :( ama diyetisyen nokta nokta kan olması çok kötü bir şey değil dedi şimdi bazı gıdaları açarak ilerliyoruz