Merhabalar.. kızım 6. Ayı doldurduğunda ek gıdaya başladım, 3 gün kuralını takip ettim, yoğurtla başladım vs vs. İlk hafta günde bir kez verirken sonrasında bir tık artırdım. Kahvaltıda ⅛ yumurta sarısı ile başladım, az da ev yapımı lor ve biraz avokado ekledim. Gün içerisinde de az bir buharda haşlanmış sebze veya meyve püresi. Akşam ise bir mikyar yoğurt. Ağırlığı anne sütünde borakmaktı gayem. 6 aya kadar da meme+mama geldi kızım. Hani yavaş yavaş mamayı devre dışı bırakma hayalim vardı lakin bir kaka sorınu yaşamaya başladı kızım. Okunarak yapıyor hani illa yapıyor kakasını ç, atladığı gün yok, bir yandan diş çıkarma telaşı da var, ama kakasını tek seferde yapamıyor, kakalar çoğunlukla küçük, kıvamı hani oyun hamuru gibi, hafif sert. Kakaları görünce çocuğun ıkınması normal geliuor tabii.. bugüne dek kala sorunu hiç olmadı. Hatta düzenli probiyotik de veriyorum. Sebzeleri kabak, bamya / meyve püresi de kayısı, erik gibi hani barsak florası dostu gıdalardan seçmeye çabalıyorum ama sonucu peomde değiştiremedim. Bir ara ağlayarak yaptığı oldu günün sonunda yaptı evet ama bunsorunun altından nasıl kalkarım ? Ek gıdaya mı hızlı girdşm, miktarları mı çok veriyorım gibi sorular var aklımdan evet halen emiyor. Mamayı azaltmıştır ama şimdi baba da müdahil oldu sürece o da ek hıdayı azaltıp mamadan devam etmek eğiliminde. Şu anda memlekette annemlerin yanındayız, bebeğimin pediatrsiti tam biz tatile gelmeden yurt dışına taşındı 😭 henüz taşınma evresinde olduğundan ona yazmadım. Tatilde olduğum için de yeni doktoru (ki doktorumuzun tavsiye ettiği doktorlar) İstanbul’a dönünce bakocaz dedik. Şu anda bir doktorumuz yok. Burada kilo takibi vs 15 günde bir ASM ye gidiyorum.
Tavsiyeniz ne olurdu mesela?
Teşekkürler..