silaa66 Taha19- teselli şöyle olabilir doktorlar suphelenıyor dua edermısınız olur canım da 🩵 otizim mi acil diyince eger suphe varsa arastırma hastanelerine gitmek gerek detaylıca bakılır🫶🏻Allah kimseye de yaşatmasın
Biz3kisiyiz_ Oznur0023- taklit derken ? Ses olarak mı yoksa alkış bay bay gel gel falan mı ? Benim kızım da 14 aylık fiziksel taklit var ama ses taklit etmiyor hayvan sesleri gibi. Komut alma var verme yok demişsiniz bunu açar mısınız? İstediği birşeyi göstermiyor gibi mi?
Deryaaaaaderya Biz3kisiyiz_ sesi değil hareketleri ve hayvan seslerini yapabiliyoruz ama zamanla öğrettim konut alır verir işaret parmağı da var
Deryaaaaaderya Taha19- parmak ucu hafif başladı arada dönmesi varhayvan sesi çıkarıyor 1 buçuk aydır ekstra ilgileniyorum tv de yok bayağı toparlamıştı
Deryaaaaaderya silaa66 üslubunuz daha iyi olabilir daha yeni yanı almışım 3 doktora gittim kimi var diyor kimi yok diyor Yanı almış annelerin yazmasını istemiştim sizin değil
Biz3kisiyiz_ Deryaaaaaderya ay yok ben size değil diğer anneye sormuştum onlar da bu tanıyı almış sanırım
Ballloglum Taha19- göz teması seslenince bakması ortak dikkati işaret etmesi nasıldı ?? Bunlar önemli…. Bunları da yazın lütfen
Oznur0023- @“Biz3kisiyiz_” taklit by bu alkış yok hayvan sesleri çıkarmıyor bardağı al oyuncağı al derim alır ama ver derim vermez işaret parmağını kullanmaz oyuncağın nerde derim sadece bakar işaret etmez bunun gibi
tugbadrgn Deryaaaaaderya bence değil diye umuyorum benim kardesimde otizm ve göz teması fazla kuramaz dönen şeylere aşırı takıntısı oluyor yaptığı şeyleri günlük yapmak istiyor takıntısı yüzünden ve ya dokunmayı çok sever yada hiç sevmez diye biliyorum
tugbadrgn Deryaaaaaderya erken teşhis koyarlarsa belki bazı şeylerin önüne gecebilirler hemen doktora başvurmanız tavsiye ederim
Deryaaaaaderya Benim oğlumun 3.5 aylık kardeşi var sanırım onun da etkisi var o yokken bizimle çok iyi çok mutlu göz teması ortak dikkat herşey güzel Kardeşi uyanınca değişiyor Takip etmeye devam edeyim biraz daha