Merhaba herkese, 11 aylık kızıma 6 gündür bir danışman eşliğinde uyku eğitimi veriyorum. Lütfen neden bebeğini ağlatıyorsun, neden gece emzirmiyorsun vs.. diyecekler yorum yapmasın, okumazsınız olur biter. Ben eğitm vermek isteyen anneler için bunu yazıyorum. Öncelikle şunu söyleyeylim, benim kızım hep kendi yatağında uyudu, sallanarak, kucakta, memede asla uyumadı. İlk 6 ay geceleri 2 kere uyanıp hemen uyuyan bir bebekt sonrasında uyanma sayıları arttı ve sürekli emmek istedi. Gece artık uykusuzluk canıma tak ettiği için bu kararı aldım. İlk akşam 30 dk boyunca ağladı, gün geçtikçe ağlamalar arada azaldı ama hiç artmadı. Gece uyanmaları oldukça azaldı hatta bir gece hiç uyanmadı bile. Yani şunu söyleyeyim eğer kararlı sabırlıysanız ve eşiniz de destek verecekse bence uyku eğitimi verm çünkü gece uykusuzluğu anneye stress olarak maalesef geri dönüyor. Takdir tabiki sizin sevgili anneler. Sorularınız olursa zaman buldukça cevaplayacağım. Kim west yöntemi yapıyorum hala. Yani gün geçtkçe kapıya dogru uzaklaşıyorum