Smsmssm gazını çıkarıyor musun emzirme sonrasında? Sütün yetmiyor diye doktor mu dedi? Doktor demediyse şuan mama verme. Zaten 7 kontrolü var o zaman doktor sana söyleyecektir. Mama ver ya da verme diye. Emzirdikçe sütün artçak zaten içeceği süt 20 ml bile yok ☺️ tek göğsünle emzirme. İkisini de emzir. En fazla 2 saatte bir emzir. Sütün artıyor zaten. Bir de sütün yok vs diye asla düşünme. Düşündüğün an azalıyor. Süt tamamen psikolojik bir şey. Sezeryan normal doğum olayı değil bu. Ben sezeryan oldum. Çıkar çıkmaz bol bol sütüm vardı 🤷 kendimi doğum öncesi ve sonrası hep sütüm çok fazla olcak, bol bol sütüm olcak diye şartladım. Durmadan tekrar ettim. Gerçekten de bol bol sütüm var. Normal yapan arkadaşımın sütü olmadı mesela doğum sonrası. Kendi hep olmazsa napcam ne derler vs diye şartladı hep 🤷 temas sütü artırıyor. Sakın kucağa alışır vs diyenlere kulak verme bol bol temas edin. Bebeğin daha yeni doğdu senden ayrılmak istemiyor da olabilir. Eşinle bol bol temas et. Bebeğinizin ne kadar muhteşem olduğundan bahsedin. Eşiniz göğüslerinize masaj yapsın. Eş dokunmasının süte çok etkisi oluyormuş gebe okulunda ebemiz öyle demişti. Bol bol çocuğunuzu öpün. Durmadan temas edin. Doktor demeden de mama başlamayın.