Alminam2311 Bebeğim 8 ay 20 günlük anne baba dede demedi hala hiç ona sürekli kızım gel hadi gel diye sesleniyorum hadi ve gel kelimelerini söylüyor bu aralar sürekli halbuki anne ve baba çok dedirtmeye çalışıyorum bu durum normal mi acaba
KalkBiCayKoy Alminam2311 kızımda 9 aylık babba, mama, dede, şu, del bunları söylüyor. Kalkıp cümle kurmasını beklemiyorum 🙈
Cookiegamze Alminam2311 genetik oldugunu dusunuyorum. Kizim 10 bucuk aylik olana kadar birkac kere bilincsiz anne dedi. 10 bucuk aylikken baba mama meme aba gibi kelimeler demeye basladi. Ki hic ekran tv izletmedim. Surekli onunla konusuyorum. 11 aylik suanda gel bay bay alo pisi pisi gibi seyleri yeni ogrendi
Chefanne Dokuz buçuk aylık kızım anne baba dede memmem(yemek) diyo. Bence sizin kullandığınız kelimelerle alakalı olduğumu düşünüyorum %80 sanki bizim ne konuştuğumuzu kapıyorlar
Meliha17 Chefanne çevresi çok önemli çocuk anneye değil üçüncü kişiye konuşur diye bir yazı okumuştum 8 ay 6 günlük kızım bir aydır köydeyiz dede mama meme emme emem anne baba abba abbu buu(su) gege (gel) attii seslerini çıkarıyor evde ikimiz olsak muhtemelen bu kadar ses çıkarıyor olmazdı
EcrinMelek1- @Alminam2311 benim kızımda 9 aylık olacak baba dede diyor bunları uzatır dededeedde babababab gibi onun dışında hadi der gel derdi bunları bı ara unuttu ara ara söylemedi ben kızımı zilli diye severim zillilik yapma hadi gel zilli gibi 🤣 bı kaç gündür lililili gibi bişey demeye başladı sonradan fark ettim ki zilli demeye çalışıyor 😆😆 yani bence bunlar daha bebek baba demesi dede demesi bilinçli değil unutması söylememesi normal ben hiç kafaya takmıyorum açıkçası bı ara alkış yapardı onu da bıraktı tek bilinçli söylediği şey beni görünce mama yada memi demesi 🤭🤣