Seydasya Çocuğunuza kaç aylıkken tuvalet eğitimi verdiniz?
İlk oğlum 18 aylıktı 2.oglum 23 aylık suan devam ediyoruz 10 gün oldu alıstı
İlk oglum gece gündüz aynı anda bezi cıkardım o sekilde basladık gece hiç ıslatmadı zaten buna güvenerek basladım bezi kuru oluyo hep kakasını da hemen söyledi hiç altına kaka yapmadı ama kücük çişini ben götürmezsem söylemezdi yani illa 1 2 saat sonra oglum hadi çişe der ben götürürdüm bu sekilde 1 1 bucuk ay sürdü pes etmedim sonunda onuda söyledi tam 18 aylıktı alıstıgında
Suan kücük ogluma egitimi veriyorum 10 gün oldu ilk günden. İtibaren gece hiç kacırmadı ama emdigi için güvenemedim bez taktım hep kuru kalktıgı için 5 gün sonunda gecede bez takmadım ilk günden itibaren söylemeye basladı hiç zorlamadı beni ara sıra kacırmalar oluyor ama kakasını da çişini de biliyor hatta gelince tut oglum lazımlıga gidelim diyorum tutuyo ve lazımlıga yapıyor hiç yormadı beni masallah diyim
Seydasya Sizi rahatlatan tüyolarınız oldu mu?
2 oglum da da kendime uzun bir sürü koydum 1 2 ay gibi mesela bu süre boyunca hep işicek hep kaka yapcak diye düşündüm erkenden işi cözecek diye kendimi şartlandırmadım bu yüzden hiç stres olup sinirlenmedim
Seydasya Lazımlık seçiminde nelere dikkat ettiniz?
Hiç bir şeye yigenimden kalma Bi lazımlık vardı standart bişey iki oglumda suan onu kullanıyor
Seydasya Hangi belirtileri görünce eğitime başladınız?
İlk oglum da gece kuur kalktıgı için basladım ikinci oglumda da abisinden görüp bezi cıkar diye aglamasın dan dolayı basladım birde oglum cok erken konusmaya basladı 1 bucuk yasında baslama ma buda sebep oldu
Seydasya Asla yapılmamalı dedikleriniz neler?
Durup durup asla çiş kaka lafı edilmemeli baskasına da ettirilmemeli cocuk o zaman cok sıkılıyor bunalıyor çişi oldugunda eminseniz direk alıp götürün yani
Seydasya Temizlik konusunda nelere dikkat
El yıkamayı bu sekilde alışkanlık haline getirdiler her çişten sonra pipilerini peçeteye silip ellerini yıkıyorlar