Pinkymoms Kızlar kızım tam 18aylık ve mama baba dede gel diyor sadece gerisini beden diliyle hallediyor. Asla anne demez bu arada çok uğraşıyorum ama yok. Kaç kelime olması lazım bana biraz gecikiyor gibi geliyor bir uzmana mı gitsem sizinkiler nasıl?
Masal-33 Pinkymoms baba,dede,nene,mama,ver,su,cici,çiş,No no, garga(karga),dedeh (park) ,beybi,duydu (duygu), meynir(peynir),şule
elifdedim Pinkymoms anne baba dede teyze anneanne iyiyim tatlı pasta mandal meyve su bebek mama meme biki(bisiklet) al gel park miye kapa(niye kapandı) nereye gitti nerde burda 🧿 bizimkiler bu kadar ortalaması nedir bilmem ama her bebek bir değil hemen telaş etmeyin konuşur daha
Meleklianne Pinkymoms anne baba su meynir( peynir), papan( papagan) ayı,araba,maket(market),pak(park), sal(salıncak),gel,al,yat,kalk,iş,akşam,annane,dede,teyzi,çiko(çikolata)dondu(dondurma) saat ayakka(ayakkabı)emek(ekmek),top, balon
Pinkymoms Masal-33 yok kıız benimkinde maşallaaah herkes baba, bütün yiyecek ve içecekler mama bide her istediği şeyi gel diyerek yaptırıyor başka bir kelime asla kullanmıyo
Pinkymoms elifdedim maşalllaah canımm seninki artık konuşmuş sayılır yani bundan sonrası kelime haznesini doldurmak 🧿
elifdedim Pinkymoms inşallah doldurabilirim ama kalabalık kesinlikle dil gelişimini çok etkliliyom bi ay önce memlekete gitmiştim 15 gün falan kaldım anne demeye bile orda alıştı evde tv açmak mecburiyetinde kalıyorum gün içinde ama orda 0 ekra sürekli iletişim ve dışarda çok iyi geldi çocuğuma sizinde aileniz kalabalıksa tavsiye ederim
Pinkymoms elifdedim bizde çok kalabalığız aslında hatta doğduğundan beri sürekli kalabalık içindeyiz, kendi akranları olmasada benim ailemle birlikteyiz hep bakalımm biraz desteğe ihtiyacımıız var galiba 🤷🏻♀️
Pinkymoms Meleklianne maşallah kıızz daha başka bişe kaldı mıı😄😄🧿 evet gerçekten bizimki biraz gecikiyor galiba
lux33 Pinkymoms ana kelimeleri diyr Anne Baba Dede Gel Git Hayır Evet gbi bide misal balım benim diyorum bayım diyr kelimelerimi tekrarlıyor sabah aşkım dedim aşim dedi sıcak çay diyrm cıcak diyr bide ben tek bakiyrm eşimle öyle kimse yok kalabalık olmamasına rağmen yine iyi bana göre
Pinkymoms lux33 ay maşallaah en çok istediğim şeylerden biri ama benim kızıma söylüyorum o bana sadece bakıp gülüyor 🤷🏻♀️🙈
Aysegul93 Pinkymoms anne baba dede anneanne abi mama meme bunlar en çok kullandığı kelimeler baba ditti diyo bazen. 20 kelimesi var işte kullandığı hayvan sesleri yapıyor bizleri taklit ediyor. Mesela çamaşır kutlarken anneanne dede anne abi Tuğçe hepsini gösteriyor kime aitse. Daha bir çok şey yapıyor