b1erdogann Arkadaşlar 2 aylık bir bebeğim var 3 - 3.5 saat aralıklarla emzirdiğim zaman sıkıntı yaşamıyorum sütüm birikiyor bebeğim güzel emiyor ve kesintisiz uyuyor ama şöyle bir sıkıntımız var bebeğim emzik kabul etmiyor uyumak istediğinde, gaz problemi yaşarken beni emmek istiyor bu beni zorluyor huysuz olduğu dönemlerde saat başı bazen yarım saatte bir emmek istiyor sütüm birikmediği için doyuramıyorum doktora gittim bebeğe mama başlamadan önce bana bir damla verdi süt artsın diye işe yaramazsa mamaya başla dedi şimdi her zaman değil ama bebeğimi doyuramadığım zamanlarda mama vermek istiyorum aranızda 6 aydan önce mamaya başlayanlar var mı acaba ? Bana yardımcı olur musunuz bir zararını gördünüz mü yada bebeğiniz mamadan sonra meme reddi yaşadı mı ?
Egeeeemirac b1erdogann merhaba iyi akşamlar güzel anne 🥹 Öncelikle hiç stres yapmayalım bende aynı senin yollarından geçtim sezeryan oldum ilk aylar sütüm gelmedi, 1 ay kontrolünde sadece 350 gr almış bebeğim doktor mama takviyesi dedi ve süt artırıcı hap ve bestlak damla verdi kullanıyorum sütüm arttı gibi ama oğlum emzik kabul etmiyor dediğin gibi sütün birikmesine asla izin vermiyor doktorm gizem biraz mama takviyesi dedi günde 2 3 kere 40 cc mama veriyorum aç kalmaması adına canına sıkma bir şekilde büyüyorlar hiç emmeyen bebekler var öyle düşün mama da zararlı birşey değil ki ara ara ver inş bizimde sütümüz baya baya çoğalır ve hiç mama vermek zorunda kalmayız her anne emzirmek ister hakkımızda hayırlısı diyelim 🙏🏻
AsliTsgn b1erdogann merhaba ben de daha 12 günlük anneyim. Bebeğim gündüz 3 saatte bir uyanıyor 15 dakika emip uyuyor. Gece 10 da uyandığında 45 dakika emmesine rağmen uyumuyor. 1 saat gezdiriyorum seviyorum sonra meme aramaya başlıyor tekrar emziriyorum, bu sefer gelen süt az oluyor sanırım mememle kavga etmeye başlıyor. Doktora anlattım gündüz sütünü sağ dedi. Emzirme danışma gazı vardır dedi.. hemşire hanım mama ver bir ölçek dedi. Ben de ne yapacağımı şaşırdım
Doasmom b1erdogann stres olmayın lütfen pozitif düşünün. Bestlak damla, dut, tahin - pekmez, helva, dereotu ve bol bol su sütü arttırdıgı kesin. En önemlisi moral. 🙏🏻 Bir kaç hafta Her emzirmeden sonra sağmanız da çok çok faydalı.
ZeynepAda11 b1erdogann Benşmki 2 aylık doğduğundan beri memeyi almıyordu bende silikon uçla veriyordum o şekil emiyordu ama silikonun içine süt doluyordu çok yoğun geliyordu ilk zamanlar o yüzden memeyi çekmiyordu silikonun içine dolanı içiyordu memeyi çekmediği için sütüm bitti ne yazık ki göğüslerim dolmuyor bile artık çok kafama takıyorum. Silikon uçla süt içmesine rağmen benim bebeğim çok iştahlı üstüne bide mama yiyordu 30-60 cc. Yani doğduğundan beri mama yiyor mecbur SMA kullanıyorum memnunum
FatmanurDemirBerber İlk 2.5 ay aynı durumdaydık. Bebeğim, göğsümün süt dolmasına izin vermiyordu. Emzik emmedi ve sık acıkıyordu. Mama takviyesi yaptık. Doktorum 2 göğsünü de emdikten sonra ekstra mama ver dedi. Şimdi 4.5 aylığız. Kurban bayramından bu yana emme süresi değişti ve 3-3.5 saatte bir emdiği için göğsüm süt doluyor ve mamayı bıraktık işte 2 ay dalan oldu bırakalı.
Ddkose Merhaba. Benimde ilk zamanlar sutun yetmiyordu gunde 1 ogun mama vermeye basladim. Ve dedimki kendimi neden bu kadar yoruyormusum. Cocugum ac kalacagina yesin. Ama soyle bir dezavantaji var kizim buyudukce 1 ogun verdigim mamayi 3 ogun vermeye basladim. 5. Ayimiz bitti Meme reddi olmadi. 1 ogun mama 1 ogun meme seklinde ilerliyoruz.
b1erdogann Egeeeemirac bende sezeryan oldum ilk günlerimde hiç gelmiyordu hastanede baya sıkıntı yaşamıştım eve gelince çok güzel akmaya başladı sütüm taşıyordu sürekli yani o derece ama şimdi yettiremiyorum bende bestlak damla kullanıyorum çok emdiği için yine arttırıyor mu hiç anlamıyoruz birazda toplum baskısı insanı strese sokuyor üzlüyoruz yeterli olmadığımız için çok teşekkür ederim yorumun ve tavsiyen için 🙏🏻🙏🏻
b1erdogann Egeeeemirac birde ne marka kullandığını öğrenebilir miyim acaba benim oğlum çok gazlı mama sizde gaz yapıyor mu ?
Egeeeemirac b1erdogann mama evet gaz yaptı aptamil 1 kullandım 0-6 ay olan ama doktora gaz yapıyor deyince aptamil prosyneo probiyotik ve prebiyotikli olanından kullan gizem dedi onu aldık iyi gibiyiz daha yeni başladık bakalım canm (yani kısaca aptamil ambalajı mor olan)
deryaboz AsliTsgn süt tazyikli veya bol olunca da memeyle kavga ediyorlar. Ya da gazı oluyor gerçekten. Benim kızım da aynı. 21 günlüğüz. Gündüz sıkıntı yok akşam olunca hem uyumuyo hem memeyle kavga ediyor. Pırt yapınca ya da geğirtince biraz sakinleşiyor.
AsliTsgn deryaboz doktor hemşire hemen biberona mamaya yönlendirince korkuyor insan.. gaz masajları yapmaya gece banyosu yaptırmaya başladım bakalım inşallah toparlarız
deryaboz AsliTsgn rezene kimyon anason tohumu demle iç günde 2 fincan bebeğin rahatlar gaz anlamında, ayrıca sütte yapıyo bu.