Kızım şu anda yaklaşık 10 aylık. Ek gıdaya başladığımda herşeyi pütürlü ve çatalla ezerek verdim. Daha sonra doktor çorbalara geçebilirsiniz dedi ve büyüm bir hata yaptım blendır kullandım. Şimdi kızım pütürlü gıda olunca asla yutmak istemiyor öğürüp çıkarıyor. Düzelmesi adına eline yiyebileceği şeyler verdim ama özellikle yumuşak gıdalara asla dokunmuyor tiksiniyor ve elini çekiyor ağzına götürmüyor. Makarna, köfte, tavuk, meyvelerin çoğu, pankek mücver denedim ama tiksinip eline almıyor. Mesela önüne yoğurt koyuyorum parmağını değdiriyor ama tiksiniyor ağzına götürmüyor sadece karpuz, salatalık ve ekmek ağzına götürüyor onu da parçalıyor ama yutmuyor nadiren yutuyor. Bu durumda doyması adına sabahları muhallebiler akşam ve öğle çorbalardan veriyorum ama artık bu duruma çok üzülüyorum.
Henüz dişleri yok ama damağıyla gayet güzel eziyor.
Herşeyi ağzına götürüyor ama konu yemekse götürmüyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Aslında iştahsız değil sevdiği şeyleri fazla fazla yiyor.
Benzer bir durum yaşayan var mıdır ve nasıl çözdünüz tavsiyelerini dinlemek isterim. Artık radikal bir karar aldım karışım vermek istemiyorum dağıtsın patırsın sorun değil yeter ki pütürlü yesin çünkü gerçekten aşırı üzülüyorum