tugbac Merhaba bebeğime dün serum takıldı ateşi çok yüksekti. Doktor bir sorunu yok dedi, sanırım diş yüzünden. Calpol (3 kez) dolven (3kez) şeklinde reçete yazdı. 8 saatte bir Calpol veryorum. Peki bu durumda dolveni ayrıyeten mi veriyorum, yoksa 8 saaatte bir Calpol bir dolven olucak şekilde mi veriyorum ? İki ilacı aynı gün içinde kullanınca kaç saat aralık olması gerekiyor? Bir de hangisi ateş düşürmede daha etkili? 17.00da Calpol verdim şuan ateşi 37.7
lceLady tugbac dönüşümlu vereceksiniz evet. Isterseniz nobetci eczaneye arayip sorun yardimci oluyorlar
Bebegim1- Bana doktorun dediği sürekli calpolu verme dönüşümlü olarak ateşi düşmezse diğerine ver dedi saat olarak hatırlamıyorum.
tugbac Bebegim1- yani iki ilacı günde 6 kere kullanmayacağım. Bir calpol, 8 saat sonra da Dolven olacak şekilde günde toplam 3 kere ilaç vereceğim değil mi?
tugbac lceLady nöbetçi eczane Calpol verdin, 4 saat sonra dolven ver, 8 saat olunca yine Calpol ver dedi. Yani Calpol, 4 saat sonra dolven, 4 saat sonra calpol. Tüm aralarda dolven verebilirsin dedi bana da çok aşırı doz geldiği için sormak istedim
lceLady tugbac 4 saat arayla verin siz donusumlu. bence aralarda vermeyin derim ben o hatayi 1 kez yaptim fazla oldu ilac alerjik oldu her yeri kizarmisti mecbur acillik olduk igne yapmislardi yoksa gecmiyordu