2306alp Oğlum 4 ay 25 günlük bir haftadir pirinç unu pişirip veriyorum geceleri niye böyle bi hata yaptim inanın bilmiyorum oğlum dün iki kez sarı sarı kustu kakaasi önce turuncu sonra yeşil en sonda sarı sümüksüydu ateşi yok keyfi yerinde hasta gibi değil ama niye böyle oldu midesini mi usuttu yoksa verdiğim mamadan mi normalde herşeyi arastiririrm ama bunda hata yaptım ya hepimiz çocuğumuzu böyle büyüttük dediler falan boşluğa düştüm 😥
Sevim07 2306alp mamadan olduğunu düşünmüyorum.. bizde ondan veya tam bugdya un ile.yapıyoruz. belki yavrum usutmustur
mom0989 2306alp pirinç unu için erken değil mi daha canım ? Belki bağırsaklarına Ve midesine ağır gelmiştir tam gelişemediği için pirinçsin hazmı zordur yani şimdilik
-eagles-mom 2306alp neden daha altı ayı dolmadan pirinç ununa geçtiniz sizi emiyorsa veya devam sütü alıyorsa pirinç unu gereksiz sindirim sistemi şuanda sadece anne sütüne alışık mama bian ona zorlamış bence
Tanemduygu 2306alp Bence doktorunuza mutlaka danisin. Princ unu icin sanki biraz erken olmus ama bilmeden yapmissiniz iste insan bazen yapabiliyor suclu hissetmeyin kendinizi ben 6 ayda bazen muhallebilerini katardim ama genelde bebek irmigi yada yulaf unuyla yapardim. Sutunuz yeterli degilse mama kullanin eger muhallebi vereyim yatmadan diyosanz en az 1 saat onceden verin ki hazmetsin. Kaka icin mutlaka doktorunuza bildirin
gulay_atmc pirinç ununun hiçbir besleyiciliği yok sadece nişasta almış oluyor. sütünüz azsa içeriği çok iyi mamalar var aptamil bebelac filan bence onlardan alıp takviye yapın. doktorumuz cicibebe ve pirinç unu kesinlikle bebekler için doğru gıdalar değil demişti
2306alp gulay_atmc doktor suanlik gerek yok hiçbirine dedi bekle dedi eltimle kaynanam da ver diye ısrar edince boşluğa düştüm
2306alp -eagles-mom bence de öyle oldu bilemedim işte yanlış yönlendirdiler beni bende hemen araştırmadan verdim yavruma
burcutoksoz [bilinmeyen] e bebeğinize pirinç unu veriyorsunuz aşırı zararlı bişi 4 aylık bebepe bunu vermek. böbrekleri bağırsakları şuan alarm veriyor
ceylinnn 4 aylık bebek sindiremezki, sindirim sistemi zarar görür, kötü etkilenir. Yazık bebeğinize vermeyin. Bu dönemde biberon maması verebilirisiniz, aptamil bebelac gibi.
2306alp ceylinnn aynen verebilirim ne bilim işte eltimler vardı o dedi hiç bişey olmaz ver yesin falan diye bidaha asla vermicem
sbldmr123 Üzmeyin kendinizi hatayı fark etmişsiniz sonuçta, hem erken vermişsiniz hem de yanlış bi besin vermişsiniz. Ama dediğim gibi fark edip dönmeniz iyi bişey, toparlaması için pirinç ununu kesin, bi doktora da danışın içiniz rahat etsin
Fadimenur0468 2306alp canim bu anlattiklarin hastalik belirtisi biyerini üsütmüs belli en basta kendini suclama sen kendince bi çözüm yolu aramissin. Ama mukuslu yapmasi balgam attigi anlamina geliyor buda iyi bisey yani demekki geniz akintisi var sen farketmemis olabilirsin. Benim bebegim tek anne sutu aliyor bundan 2 ay once bronsit oldu usutmus ve yesil kaka ishalli bi surekli kustu balgam cikardi hem kakadan hemde agizdan ve hala devam ediyor düşün bazen biriltisi oluyor göğsü doluyor hemen atiyor agizdan ama cogunluk hep kakasinda var yani. Annem beni dogurduktan sonra con az sutu varmış az geliyormus tabi o zamanlarda cahillik beni doyuyor zannediyormus koyuyormus agliyormusum en sonunda pirinc unu varmis ben onu icmisim baya ve aglamamisim kendisi anlatmisti onceden mamalar nerde yokluk biyandan sindirim sistemimi dusunuluyordu simdi herkes bilincli elini attigin uerde mama var. Ama eger bebegin doyuyor ise mamada verme kendini suçlu da hissetme. Bu kakasi bu hastalik yani balgam atmis baska bisey degil
2306alp Fadimenur0468 teşekkür ederim doktora gittik bademcikleri şişmiş ondan mis o huzursuzluğu çok önermiyoruz ama verebilir sin pirinç unu dedi icim rahatladı iğne vurdu iyi bebeğim şimdi şükür
selmapinar 2306alp devam sütü verin sadece belkide ağır geldi o yüzden olabilir telaş etmeyin hemen pirinçununu vermeyin öncelikle kesin yani bebelac var sarı kutu hem içerik çok iyi hemde fiyat uygun devam sütü olarak bundan alıp bir deneyin benimde eltim kullanıyor bu mamayı çokda memnun
2306alp selmapinar devam sütünün içeriği anne sütüne çok yakın olduğu için memeyi kesebilir yetiryorsa vermeyelim dedi eczacimiz