Hmzygt Kızlar göğüs uçlarım hep yara oldu zeytinyağı sürüyorum biraz sizlamasi duruyor ama bebeğim emince çok kötü ağlayacak duruma geliyorum silikon göğüs ucu aldım ama ucu benim göğüs ucundan daha büyük bir türlü takamiyorum nasıl kullanıyorsunuz siz, ben mi yanlış kullaniyorum acaba bilgilendirirseniz seviniirim
nkizilates Hmzygt canım ben kullanmadım ama dayan 2 ay içinde geçiyor yaralar garmastan pomat al sür her emzirme sonrası
Ecenin_annesiii Hmzygt ilk doğum yaptığım da kullandım elimle göğüsüme tam yerleştirip tutuyorum o şekilde denemistim ama bebeğim pek kavrayamamıştı sonra mecbur bıraktım acıya dayanarak emzirmek zorunda kaldım zeytinyağı sürdüm bide lanolin diye krem vermişti doktorum öncesinde lansinoh krem kullandom fayda etmedi. Lanolin kullandım 1 haftaya kadar geçti rahatladım baya ama 1 ay sonra bebeğim oyun oynamaya başladı resmen ağzına alıp cekistirdi sağa sola kafasini cevirdi yine yara yaptı göğsümü şuan bebeğim dört aylık çok ısırıyor gibi gogsumu sıkıştırıykr gogsume suan Fito kullanıyorum doku onarıcı bir krem onua doktor vermisti tabiki sizde doktora gösterin ona göre ilac veriyor
egee_momm Hmzygt kuzum dayanamaz mısın ona bi alışırsa kendi memenini tutmaz ben 4 aydır bıraktırmak için çok uğraştım kendi bıraktı sonra
S123mrv Hmzygt ben 3 ay silikon uçla emzirdim, biraz ıslatıp yapıştırıyordum göğsüme öyle duruyordu, sonra geceleri azalta azalta bıraktı kuzum 1 yaşında sorunsuz emiyor. Kantaron yağı 1-1, gümüş kapak kullanıyordum birde ben yara olmadan atlattım
Hmzygt Ecenin_annesiii sizinde aynı sorundan dolayı mı tutmadı yani göğüs ucunuzla silikon ucu boyutu aynı mıydı
nkizilates Hmzygt canım banada fayda etmiyodu ama sebebi sürekli emiyor ya ondan. Şimdi mesela 3 ay oldu 40daki kadar emmiyor o kremi sürünce anında memem iyileşiyor sızlama falan olduğunda. Yani aslında krem işe yarıyor baya. Bebeler sürekli emdiği için iyileşmiyor. Çok üzüldüm böyle yazınca sen ben ağlayarak emziriyodum hüngür hüngür az daha dayan. Başkasıda yazmış silikona alışmış falan diye bencede onu verme. Sağ ver bide. Arada sağ memen dinsin ben öyle çok yapıyodum oda iyi geliyodu. Phılıps avent biberon kullan yenıdoğan bıberonu.
Ecenin_annesiii Hmzygt İlk doğum yaptığımda göğüs ucum tam belirgin değildi yani ucu tav çıkmıyordu bebeğim ağzına alamıyordu sonra ebe göğüs ucu silikonu kullanmamı söyledi 1-2 gün kullandım sonra bıraktım aradan bir 15 gün geçti göğüslerim ucu yara oldu kahverengi kısmı ne yaparsam yapayım bebebgim tam alamiyodu o yüzden yara oldu fena şekilde kanıyordu artık o derece ağlıyordum emzirirken daha sonrasında yine dedim ucu deneyim o sekil emzireyim hem göğüslerim de biraz dinlenir diye düşündüm ama maalesef olmadı tutup emiyordu ama süt silikondan az gidiyodu tam göğsümü bosaltamadi bebeğim. O günden sonrada kullanmadim göğüs ucumu bir yandan iyilestirmeye çalıştım bir yandan emzirmeye devam ettim. Sonra geçti zaten Bebek büyüdükçe daha çok kavramaya başlıyor geçiyor. :)
Hmzygt nkizilates sagmayi da çok düşündüm ama kayinvaldem hep sağarsan sütün azalır diye diye çok korkuttu sen ne sıklıkla sağıyordun bir zararı oldu mi yani sütte azalma vs. Her emzirmede sagarak mi veriyordun
nkizilates Hmzygt yavrum ben ılk 20 gün sağdım ama emzirdimde. Hele 1 memem fenaydı onu 1 hafta emzirmediğim bile oldu . Sağma ise sürekli sağıyordum. Memelerim sert oluyodu sürekli. Yani her emzirme sonrası sağıyodum . 20 gün 25gün sonra yavaş yavaş emzirmeye başladım. Hiçte sütüm azalmadı . Korkma bişey olmaz . Doktorum acıbadem hastanesınde calısıyor bıberonu onerdı phılıps avent onlada sağdıklarımı verdşm hiç memeyide bırakmadı. Ama gidipte 2aylıkkende süt sağıp bıberonla verme. Ilk 40gunde hıc mı hıc bısey olmuyor bunu doktorda söyledi . Olmado kaşık varmıs süt kaşığı mı ne onla ver yada şırınga
nkizilates S123mrv arkdaşında dediği gibi gümüş kapak mükemmel bişey bunuda kullan canım. Birde ben memelerim açık dolaşıyodum evde müsaitti. Ama aman diyim 7.24 gümüş kapağı takma memende kızarıklık egzama olur. ☺️ en azından geceleri çıkar ucu hava alsın