Alya35 Kızlar bizim doktorumuz 5. Aydan itibaren tadımlara başlayabilirsin dedi yoğurt ve sebze çorbasıyla. Bi arkadaşım da kabah, havuç, patates, yoğurt sırayla 3er gün vermiş hepsinden sizce hangisinden başlamalıyım çok kararsız kaldım
Rumika Alya35 havuç, patates, kabak, avokado ile 3 gün boyunca gittim daha sonra yoğurt ve meyveleri de ekledim. Ben sebzeleri az suda pisiriyorum
Ebrarkkk Benimde kızım 5 aylık 4 gün oldu başlayalı ilk sevze aonra yoğurt sonra meyve yapıcam kabakla 3 gün kuralına höre başladık havuçtayım sonra patates vericem
Ebrarkkk Evet öğlen saat 2 lerde genelde denk geliyor doktor 2 saate yakın aç olmuşolsun dedi bana bende öyle yaptım hep 1 bucuk 2 saat aç kalınca veryorum
benbileanneoldum Rumika bende tadım yaptırıyorum sebzeyle başladım yaparken içine çok az zeytin yağı ve anne sütü koyuyorum siz nasıl vermiştiniz mesela avokado versem şimdi zeytin yağı eklediniz mi acaba
Rumika benbileanneoldum tabi tabi zeytinyağı 20 damla kadar deniyor ben de onun kullandigi kasikla 1 kasik zeytinyagi ekliyorum. Bazen kaka yapmada zorlandigi zamanlarda zeytinyağı miktarini arttirmistim ya da daha az kati gida verdim ertesi günü. 1 öğünü 1 cay bardagini geçmeyecek deniyor
benbileanneoldum Rumika bende yeni başladım da kabak verdim sadece şimdi diğerlerine geçicez merak ettim avokadoya süt falan koymadınız dimi sadece zeytın yağı ile
Rumika benbileanneoldum hayır, ne mama ne sut hic bişey katmadim zeytinyağından başka. Sadece kıvam verebilmek adina su miktariyla oynayabilirsiniz 😊
Rumika benbileanneoldum bir yandan size boyle yazarken ben de benimkinin sonradan oluşan kaşık reddine çözüm ariyorum bir yandan 😁
benbileanneoldum Rumika aa Allah kolaylık versin ya biz yeni başladık neler bekliyor bilmiyorum inşallah çözümü vardır 😊
Rumika Alya35 benim şahsi fikrim şöyle, yoğurt kıvam olarak cok rahat tuketilebilir bebek tarafından. İlk havuc, kabakla baslamistim mesela ben biraz zorlandık haliyle ama sonrası cok rahat oldu değişik seyleri kabul etmesi açısından. Benim gozlemim 😊