Cikoleyla Bazı hesaplar yalan yanlış haberler ile sayfayı meşgul ediyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Mesela hesabın biri diyanet işleri başkanı Ali Erbaş günaydın dememek gerekiyor dedi diye başlık açtı, bu haber en son 2021 de çıkmıştı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlanmıştı. Bu tarz provokasyon yapan hesapların tespit edilmesi gerekiyor. Yalan haber yaymakta ki amaç ne? Burası kadınların dayanışma içinde tecrübe paylaşımı yaptığı bir yer değil mi? Moderasyonun görevi ne?
Dmt-01 Cikoleyla o postu gördüm ama kadın belki 2021 deki haberi görmemiştir bende görmedim çünkü.Ama bugün birisi bu konuyla ilgili twit atmış o arkadaşta yeni duyduğu için buraya yazmış
aryig Cikoleyla bu ortalığı karıştırmak değil ki başlığı açan arkadaş yeni görmüştür ben de mesela bugün gördüm bunu internet haberlerinde bugün servis edildi ne var bunda görmüş ve başlık açmış. 2021 22 23 farketmez mesela ben diyanetin ne dediğiyle ilgilenmiyorum tarihi bilemem ama burada kötü niyet görmüyorum bu şahsi düşüncem siz de buraya tekrar yazacağınıza keşke o başlığa yazsaymışsınız.
1Annevekizi Cikoleyla sadece bu durum değil fake hesap açıp saçma sorular soranlar var bu şekilde yapanlar var ayrıca Cikoleyla Burası kadınların dayanışma içinde tecrübe paylaşımı yaptığı bir yer değil mi? Böyle bir şey çok beklemeyin😄. Öyle olsaydı sürekli kaos çıkmazdı
Cikoleyla uynakbalina yalan yanlış haber provakasyon görmek istemiyorum sayfamda. Her toplulukta bu tarz paylaşımlar kontrol edilir takip edilir. Yalansa başlık kaldırılır vs, hani sözlük vs gibi platform tecrüben yoksa diye uzun uzun açıkladım .
uynakbalina Cikoleyla uygulamayı kullanmazsan görmezsin o zaman kimin ne postu açacağına siz mi karar vereceksiniz ?
Cikoleyla Dmt-01 Ben kaynaksız paylaşımda iyi niyet aramam. Burda tecrübe paylaşırken bile doktor söyledi vs diyoruz. Kafamıza göre kimseye tavsiye bile vermiyoruz
Cikoleyla uynakbalina ben karar veririm mi demişim okuma anlama 101 lütfen ya. Moderasyonun görevi ne demişim. Ben yalan habere maruz kalmak zorunda mıyım kardeşim burda?
monami_ Cikoleyla kesinlikle katılıyorum bir de buradaki çoğunluk duyduğuna hemen inanan ve araştırmayı sevmeyen insanlar.
Dmt-01 Cikoleyla mesela ne demeliydi kaynak ne istiyorsunuz kadın bi haber okumuş paylaşmış yapılan yorumlardanda yeni bi olay olmadığını anlamıştır zaten bu kadar büyütülecek bi konu değil yani farklı post açılacak akdar büyük bi olay değil önemi olan öğrenmek o da öğrenmiştir
Cikoleyla aryig kendi duymuş gibi yazmış bacım ya açta bi başlığına bak. Haberlerde böyle bişe var falan dememiş yani.
Deletedmom_109 Yalan haber paylaşılmasını da savunmayalım arkadaşlar… rahatsız edici bir durum kesinlikle. Niyet okumam bilerek yapılmıştır diyemem ama yanlış yanlıştır
uynakbalina Cikoleyla moderasyon hangi haber doğru yanlış elinde telefon araştırmıyor hakaret küfür vs olunca uyarı askı veriyor siz başka platformlarla karıştırdınız sanırım
Uffsananebeslk Cikoleyla haberim yok ama çok ta şey yapmamak lazım buradakilerin şeyinde değildir bu durum
[silindi] Cikoleyla Yalan haber değil, olan haberi şimdi konuşmak istemiş olabilir sizene ki bundan. Neden sürekli insanların açtığı postlara burun sokuyorsunuz? Kaldırılması gerekirse kaldırılır. Çoğu kişide sizin rahatsız olduğunuz şeylerden RAHATISIZ oluyor.
NaimeYilmaz Biz diyanet işlerini arayıp doğru mu yanlış mı öğrenip silebiliriz de mesela, işimiz ne. Çünkü burası bir Forum sitesi değil, her türlü bilgi paylaşılamaz. Kişiye özel görmek istenilmeyen şeyleri de silmeliyiz. Saygılar 🙋♀️
Cikoleyla NaimeYilmaz her türlü bilgi paylaşılmaz derken? Sayın moderasyon ne dediğini inan anlamadım ama en son deprem döneminde Dezenformasyona neden olduğu için ekşi sözlük şikayet üzerine kapatıldı biliyorsundur belki. ( dezenformayonla mücadele yasası vs) Yeni isimle açıldılar tekrar yani bunlar bir kişinin görmek istemediğim şey silinsin şeyiyle olacak şeyler değil.
KorkmaYemem Cikoleyla birsuru post açılıyor moderatörler hangisine baksın “AA bak böyle bir olay varmış araştırayım mi” desin para versen maaşlı çalışan olsa burdakiler laf şöyle işini yapmıyor de gönüllü bir şekilde yapıyorlar. Postu açan kadın yeni görmüş belli ki görmek istemiyorsanız posta girmez gormezsiniz. Büyütmeye gerek yokki kimse açılan bu kadar postun gerçekliğini vs bakamaz. Bu kadar rahatsizsaniz bildirirseniz sorun çözülür zaten aykırıysa müdahale edilir
Cikoleyla KorkmaYemem ben paralı çalışıyorlar sanıyordum, belli etik ilkeleri koruyorlar falan. Bedava moderasyon yaptıklarını bilmiyordum. Tamam bundan sonra bildiririm. Ben forumda olay çıkartılıp işin kutsal saydığımız değerlere saldırı boyutuna gitmesinden endişeleniyorum. Bu hoş olmaz anlatabiliyor muyum?
Ozlem2904 Cikoleyla bence asıl problem haberin eski yada yeni olması değil, haberin aslından çok başka şeylere çekilmesi. 2 3 yıl önceki haber bugun yeniden gündeme gelmiş olabilir evet ama bunu carpitmak nedir?