Ddmddm İki ayligiz bebeğimde gürültülü ishal hırıltılı nefes ve karin.gurultusu var her ay kontrolde diyorum ama damla verip gönderiyorlar doktorumu degistirdim yarın gidecegiz bu süreç nasıl ilerliyor nasıl düzelir nasıl testler yapılıyor bilgilendiriseniz sevinirim
Mervetnl Ddmddm test yapılmadı bize gurultu ve hırıltı hep vardı en son 2,5 aylıkken mukuslu kaka çıktı ve doktor alerji dedi mama değiştirdik gurultu ve hırıltı kesildi
YSelim Mervetnl karnında gurultu vücudunda kızarıklık kakada mukus geçmeyen pişik besin alerjisi belirtileri deri testinden çıkmıyor biz yaptırdık ama prof.a götürdük anladı bana süt diyeti verdi ne yazıkkı zaten emmeyi reddedip bırakmıştı mamayla devam ediyoruz saydığım bütün sıkıntıları yok oldu
Ddmddm Mervetnl emiyor su an red yaşamadık alerji durumunda sütü kesmek mi gerekiyor mamayami geciliyor
Mervetnl YSelim bizim yeşil kaka mukuslu kaka hala devam ediyor ama gurultu ve hırıltı kesildi çok şükür yeşil kaka içinde aptamil pregomin syneo yapıyormuş genelde yorumlar öyleydi bide pekmezle veriyorum belki o olabilir dedi doktor hatta mamanın içindeki vitamine bile alerjisi olabilir yapacak bişi yok kna dedi. Önümüzdeki ay ek gıdaya başlicaz bakalım nasıl bir süreç olacak
YSelim Mervetnl bana yemeklerin sularından bi çay kaşığı en fazla yalatabilirsin demişti öğün olarak değil kesinlikle tadını alıp vucüdunun yeni tatlar alıp savaşabilmesi için bu dediğimde 3 ayın başları gibiydi şuan 4. Ayımıza 1 hafta var
Mervetnl YSelim bizd asla tadım bile yok dedi 6. Ay sonunda 1 hafta deneme sonra 1 öğün ek gıda 7. Ay sonunda 1 hafta deneme sonra 2 öğün ek gıda 8. Ayın sonunda 1 hafta deneme sonra 3 öğün ek gıda şeklinde ilerlicez dedi bakalım heyecanla bekliyoruz bizde başlamayı ama sadece kaka olduğu için çabuk geçer en kolay alerji hastamsınız dedi
YSelim Mervetnl bize 6 aya kadar geçen alerji bu dedi tip 4 alerjisi. Eşimin ailesinde genetik hepsi alerjik bünye inşallah geçer en zor hastalık
Mervetnl YSelim gerçekten öyle ya bizde hiç yok anlamadık nerden çıktı eşimin laktoz intöleransı var onunla başladı aslında onu çözdük sonra alerji çıktı işte inşallah kolay geçer bu süreç
Mervetnl Ddmddm yok emiyorsa siz diyet yapıyorsunuz süt süt ürinleriyle mesela onları tğketmiyorsunuz eğer mama ile besleniyorsa özel mamalar var onlara geçiliyor
Ucansupurge Ddmddm Hayir emmeyi birakmasina gerek yok. Siz alerji uzmanina gidip test yaptirmaniz gerekiyor neye alerjisi var neye yok bilmek için. Sonra ona gore diyet yapmaniz gerekiyor
Ddmddm Mervetnl inşallah doktorda anlar belki değildir diye kendimi teselli.ediyorum ya süt değil de besinse?neye alerjisi.olduğunu bilmiyorum doktor anlamadı hiç yavrum bir aya yakın böyle :( benimde ilk annelik geçiyor mu ne zamana kadar dikkat etmem gerekiyor bizim de kakamiz ip şeklinde mukus mu o acaba baya ishali var yaparken bile zorlanıyor :((
Ucansupurge Ddmddm Üniversite hastanesinde yada ozel muayenede cocuk alerji uzmanlari oluyor direk ona gittim ben.
Ddmddm Ucansupurge çok.teşekkür ederim neler yememem gerekiyorki hiç bir bilgim yok sebze yerim sadece ama dokunuyormu bilmiyorum aşırı moralim bozuk :(
Ucansupurge Ddmddm Neye alerjisi olduğunu anlamak icin test yapilmali kafaya gore yiyecekler kesilmemeli. ☺ zaten zor bir surec iyice zorlastirmaya gerek yok. İlk başta süt sut ürünleri, paketli yiyecekler, kırmızı ete dikkat et
Ddmddm Ucansupurge bugün.Gittik kaka ve idrar testi.yapıldı sonuç çarşamba günü besin alerjisi demedi.çarşamba sorayim