Soylu0205 Kızlar , bebeğim 2.880 doğdu. İlk 3 ay kilo alımı iyiydi. 3 aylık olduğunda 6.200 dü hemen hemen. Şuan 6,5 aylık kilosu 6.750. Sadece anne sütü alıyor. Bide ek gıdaya başladık. Önemli olan sağlığı tabiki ama kiloyu da kafama takıyorum istemsizce.
Ademinee Soylu0205 bizimde öyleydi kızımda idrar yolu enfeksiyonu vardı antibiyotik kullandık geçti şimdi 1 buçuk ayda 1 kilo aldı çok şükür bence kan ve idrar tahlili isteyin doktorunuzdan
Drycgdsmete Soylu0205 bizimde 5. Ayda 6 bucuk kiloydu zayif degildi normal sinirlar icinde ama alt sinirdaydi sagligi enerjisi yerinde bin sukur cokta hareketli ama analik iste acaba yetemiyomuyum duygusu niye bebegim ortalamada degilde alt sinirda falan gibi sorular beynimi kurcaliyo. Sonra bide istahsizligi cikti hic bi sey yememeye basladi doktor enfeksiyon yok bu donemde olabiliyo dedi bu arada bir doktor degil bi kac doktora goturdum (pimpiriklilik) hip combiotic kullaniyoduk belki mamayi begenmiyodur diye doktor degistirdi bebelc gold denedim bi degisme yok sonra aptamile gectim. Gittigim doktorlarda mama degisimide ise yaramayinca hepsi ek gidaya baslayin dediler. Bi umut basladim hazirliklara ☺️ Evde yogurt mayaladim patates havuc kabak haslayip ezip denedim eline verdim oynaya oynaya yemeye basladi heryerimiz batip cikiyodu ama yeterki yesin diye katlanip her gun ek gidadan sonra cok hummali bir temizlige girisiyodum ☺️ 5. Ayin ilk bir haftasi bide soguk alginligi gecirdi uykusuzluk mizmizlik oksuruk... saat basi elimde biberon o kadar bitkin dusuyodum ki anlatamam neyse ilk bir hafta hic kilo almamis. Sonra ben evde bebe buskivisi yaptim tam bugday unundan sabahlari mamasinin icine ufaliyodum birde gece tok tutsun diye aksam son iki ogununden birine buskivi digerine mamanin icine pirinc unlu muzlu gece mamalari var ondan atiyodum bir iki kasik oglen yine ayni sekil balkabagi patates havuc degistirerek haslayip pure yapip yedirdim elma rendesi armut bazen suyunu filenin icinde eline veriyodum emiyodu hem oyalaniyodu bazende pure yapip yediriyodum suan 5 ay 20 gunluguz 2 gundur mamasinin icine ceyrek muz koymaya basladim bi ogun olarak ve bu surecte 15 gunde yarim kilo almis bebegim zaten farkediliyo agirlasti tombullasti. Bazen begenmedikleri oldu zorlamadim biraz ara verdim bi sure sonra oyuncaklariyla kandirarak yine denedim suan baya her verdigimi yiyo. Bence sizde oyle deneyin farkli tatlari daha cok merak ediyolar
Soylu0205 AhTuRa görenler aa çok zayıf değil mi diyorlar sinir oluyorum. Aslında takmıyordum ama her gören aynı şeyi söyleyince takıntı oldu. Her hafta sağlık ocağına gidip kilo tarttırıyorum resmen 🙈
Yagmurmert AhTuRa benimde kızım 8 kilo. 36ahftalık premature kızım. 2450dogmustu bende kafama takıyodum ama dediğiniz gibi saglıklı olsunlarda
Yavuzzeliha85 Ademinee genel kontrolündemi çıktı idrar yolu enfeksiyonu Yoksa sizmi şüphe ettiniz idrarda kokumu vardı?
Ademinee Yavuzzeliha85 koku vardı bide baya azalmıştı idrar yapması kilo da almayınca hatta 200 gr vermişti o ay doktor tahlil istedi hemen
Ademinee Ademinee tabi ek gıdanında etkisi vardır çok dikkat ediyorum besleyici şeyler yediriyorum günde 3 öğün
Sakura-chan Soylu0205 hiçte alması lazım değil bazı bebekler harekete erken başlıyo hareketsiz kalan bebekler daha çok kilo alıyor
Ademinee Soylu0205 sabah kahvaltı lor peyniri keçiboynuzu pekmezi kaşık maması tereyağı ceviz, öğlen çorba tarhana yoğurt çorbası tarhana falan, akşam muhallebi yulaf unundan yapıyorum içine yine tereyağı ve herhangi bir meyve
Soylu0205 Drycgdsmete bende 5.5 aydan sonra başladım yavaş yavaş ek gıdaya. Yoğurt tarhana çorbası pirinç unu püre falan yapıyorum. Güzelde yiyor ama 1 haftada 100 gr almış. Nerde yanlış yapıyorum anlayamadım 🤷♀️