Özellikle yeni doğum yapmış anneler bu postumu lütfen dikkate alsın . 1 buçuk yaşında bir kızım var doğduğu ilk günden bu yana hiç uyku problemi yaşamadık çok şükür . Burda çok fazla uyku ile ilgili sıkıntı çeken anne görüyorum ve çok üzülüyorum benim bu konuda şanslı olduğumu düşünmekten ziyade biraz da bu konudaki tutumumla alakalı olduğunu düşünüyorum . Hastahanedeki ilk günümüzden bugüne dek öncelikle bebeğimi hiçbir zaman memede uyutmaya alıştırmadım. Baktım ki gözleri memede uykuya gidiyor hemen yatağına yatırdım . Birçok anne yanlışı burada yapıyor . Birtek göğsümde uyuyor diyen anneler çocuk bunu alışkanlık haline getiriyor ve bi saatten sonra uyku için gerekli olan şeyin meme olduğunu düşünüyor ve uykuya geçse siz onu bıraktırsanız dahi anında uyarılıyor ve uyanıyor . İkincisi hiçbir zaman yanımda yatırmadım . Doğduğu günden bu yana her zaman bebeğim beşiğinde uyudu . Emzirmek için geceleri uyandığında emzirir geri yerine yatırırdım . Ayrıca bu eşler için de çok önemli bir unsur. Hiç ağlama krizleri olmadı mı tabiki oldu fakat çok kısa süreli idi bunlar . Gerekli müdahaleleri yapıp sorunu çözdük . Üçüncü bir diğer unsur gündüz uykuları . Ben gündüzleri uyumasını tercih ederdim çoğu zaman çünkü işlerimi halletmem için bana zaman yaratacağını düşünürdüm fakat benim bebeğim gündüz uykusunu çok fazla sevmiyordu ve bunu anlayarak gündüz tek uyku ile ilerledik ikinci uyku için hiç ısrar etmedim ve gece olduğunda zaten en geç 10-11 de gözleri uykuya gidiyordu . İnsan biyolojik olarak uyku uyumadan asla yaşayamayan bir canlı zaten . Eninde sonunda o uyku gelecek o yorgunluk düşecek vücuda eğer bebeğiniz gerekli olan uykuyu gündüz alıyorsa gece uyumaması da muhtemel sonuçlar arasında . Son olarak uyku rutini . Bu sizin için saat 9 olabilir 10 olabilir farketmez bebeğinizi alın ve onun yattığı odaya ya da sizin odanızda yatıyorsa yatak odasına gidin ışıkları kapatın ve herkes için farlı olabilir ister ayakta sallayarak ister kucakta ister yanına uzanarak ki bence en sağlıklısı sessiz bir ortamda uykuya geçmesini sağlayın ve onu usulca yatağına bırakıp eşinizin yanına dönebilirsiniz. Bebeği odada tek bırakmaktan çekinmeyin ki uyandığı zaman her defasında sizi görürse uyku için sizin odada bulunmanız gerektiği gibi bir algı oluşur zihninde ve birçok annenin de başına gelmiştir eminim bebeğim ben odadan çıktığım anda sanki hissediyor uyanıyor diye. Uyandığında bazen sizi göremesin hatta mümkünse biraz ağlamasına izin verin ki uykunun bireysel bişey olduğunu anlayabilsin uyku için kimseye ihtiyaç duymasın . Bunlar benim naçizane tavsiyelerimdi umarım uygulayıp faydasını gören insanlar olur 🙏 uyku bir annenin mutluluğu için en baş sırada gelir