Dumanesma Merhaba sevgili anneler. 5 aylık kızımın yanağında bir ayfir geçmeyen bı kızarıklık vardı bugün de götürdüm egzama dedi krem verdi kremi sürünce kasinmaya başladı kanattı. Şampuan deterjan önerisinde buluna bilirmisiniz. Ne kullanmalıyım??
Gizemmyigit Dumanesma kesinlikle şampuan mustela, deterjan da roxy dalan 2 günde bir yıkayın bebeğinizi... ve sürekli nemlendirici kullanın.. dr diyet uygulamanız gerektiğini söyledi mi?
esmaynyl Dumanesma benimde oğlum da egzama var . Şampuan mustela kullanıyorum . Çamaşır deterjanı içinde hacı Şakir granül dedi doktorum ve çamaşırlarını iki kez durulamadan geçir . Doktorunuz yemenizle ilgili bişey söylemedi mi ?
AyseAlyamm Dumanesma doktorumuz bize biodermanın şampuanı ve nemlendiricisini vermişti deterjan olarakta dalan roxy kullanıyorum doğduğundan beri sıvı deterjan da siveno canım . Emziriyorsan alerji yapabilecek yiyecekleri deneyerek ye hangisinde daha çok kabarirsa onu yemeyi kes . Banyo suyunu da sıcak yapma canım egzama sıcağı sevmez
Amine_erva25 Dumanesma deyerjanı bilmem ama çift durulama yapmanızı önerir yünlü giydirmemenizi öneririm şampuan olarakta musteladan başka tercihi etmeyin lütfen geçmiş olsun
Dumanesma Gizemmyigit yok bana bişey demedi ve bu 20 yaşına kadar tekrarlar dedi genetik dedi anlamadım yani. 😒
Engineymen Gizemmyigit al2rjik olunca sadece yanak bölgesin de mi olur yoksa tüm vücut bölgelerinde mi bizde diyet açıyoruz ağız çevresinde kızarıklık oldu salyadan dedi alerji ye bağlı olsa vücudunda başka yerlerde de olur dedi
Gizemmyigit Dumanesma genetik olduğunu nerden biliyormuş:) var mı sözde veya eşinizde? Eğer sizlerde varsa evet genetik.. benm kızımın alerjiye bağlı egzaması vardı.. diyet uyguladık sürekli krem sürüyoruz egzama bitti ama diyete devam. Süt ürünleri ve yumurta alerjisi var cnm
Cemremm_2019 Dumanesma keşke geçse ama egzama hep çıkıyo bi yerden 35 yaşındayım çocukluğumdan beri bi yerde bitiyo başka yerden basliyor.yine de baharata dikkat edin
Dumanesma Gizemmyigit yani bende anlamadım neye göre genetik dedi bende yok babasindada yok. Alerjik demedi atopik egzama dedi baktı sadece ne bı test ne bı kana baktı kafadan sağladı demekki bı ilaç verdi krem sürünce delirdi kızım şimdi okudumda akne tedavisinde falan yazıyor ve büyükler için yazıyor.
Dumanesma esmaynyl yok canım hiç birşey demedi atopik egzama olmuş dedi ama öle birden biteni cikiyor. Ve verdiği ilaçta delirtti kasinmiyordu çocuk kasinmaktan delirdi. Differin jel ilacın adı. Siz ne kullanıyorsunuz acaba
Dumanesma Engineymen sadece sağ yanağında var canım hiç bişey demedj Dr ama verdiği ilaçta çok ağır .
Gizemmyigit Engineymen alman dr bize de öyle dedi. Alerjik olsa vücutta olur diye. Kesinlikle yalan!!!! Onlar yüzünden mahvoldu evladım. Sadece yanakta var. Ve bişey dokunduğunda ağız çevresi kızarıyor. %100 alerjisi var üstelik
Dumanesma AyseAlyamm emzirmiyorum sagip veriyorum canım diyet uygulamamla ilgili bişey demedi ama yumurtayı keseyim yada yarın başka doktora gotureyim
Gizemmyigit Dumanesma kesinlikle diyet uygulamalısın.. atopik dermatit alerji sonucunda meydana geliyor ztn
Smyrna35 Dumanesma canım atopik dediyse test tapmadan yaraların şeklinden anlaşılıyo. Benim kızım da atopikti doktor nemlendirici verdi kullandım yara bütün yüzüne dagılmaya basladı sonra eczacıya danıştım coresatin diye pembe kutulu bi krem verdi ve 1 hafta içerisinde kızımın yüzü tertemiz oldu
AyseAlyamm Dumanesma tamam canım senin sütünden de ona geçebilir . Benim kızım sadece 40 gün emdi 20 günde sagdigimi verdim ondan sonra full mamaya geçtik kızım 20 günlükken başladı egzaması beni emerken daha çoktu mesela o zamanlar bilmiyordum doktor atopik dermatit yani alerjik egzama dedi sonra mamaya dönünce ve sana dediklerimi yapınca 6-7 ayda bitti diyebilirim .
esmaynyl Dumanesma çok geçmiş olsun zor gerçekten . Doktor bana hametan verdi ve fucicort diye Melhem . Hametanı kullanmadım içinde zararlı madde var diye . Diğerini kullandım kaşıntı ve enfeksiyon kapmasını önlüyor . Bide mustelanın nemlendirici kremini kullanıyorum hergün sürüyorum . Her gün banyosunu yaptırıyorum tam kurulamadan nemlendirici sürüyorum . İnşallah işine yarar
Dumanesma AyseAlyamm çok gesmis olsun canım bende diyet yapayım da ne dokunuyor neye alerjisi oldu bilmiyorumki ara olup geciyordu bu ay geçmedi çok kızardı.
Engineymen Gizemmyigit internettende bajarsanız diş zamanı ağız çevresi isilik gibi oluyor alerjiye çok benzediği için ayırt etmek zor bilmeyen birisi için
Gizemmyigit Dumanesma alerji ve immünoloji bölümüne rand almalısın. Süt ürünleri ve yumurta tüketmeyin.. dana eti, muz, kuruyemiş, domates de dahil..
Dumanesma Amine_erva25 çift durulama yapiyorum. Yunluleride kaldırdım bakalım inşallah geçer kendiliğinden geçme ihtimalide varmış dikkat edilirse inşallah vecer.