Merhaba arkadaşlar, 5 ay 20 günlük bebeğim var. O kadar cahilce davranmışım ki kendime çok kızıyorum. Hastenedeyken emzirip direk koyuyordum daha yenidoğmuşken bile zar zor uykuya dalıyordu. Ama dalıyordu kendi kendine. Sonra eve geldik emzirip gazını çıkartıyordum sırtına vurarak ona alıştı. Sonra 20-40 günlük oldu memeden başka şeyde uyumaz oldu. O zaman iki doktor takipliydim devletteki uyut memende bir şey olmaz dedi özeldeki seni her yerde rezil eder sakın memede alıştırma dedi. Tabi bende bağ kuramamış bir anne olarak hemen çevreme sordum onlarda ne var bunda bırak uyusun memende tek çocuk zaten dediler. Böyle böyle benim oğlum oldu 5 aylık. Zaten bu 5 aylık süreçte uyku problemimizin olmadığı günü bilmem yani. Ama şuan daha da beter. Anakucağı var babybjörn bebeğimde ağır. Ya memede uyuyor ya onda. Şuan meme diye ağlıyor veriyorum daha da çok ağlıyor bu defa anakucağına koyup sallıyorum daha çok ağlıyor yetmiyor tekrar mememe koyuyorum hıçkıra hıçkıra uyuya kalıyor. Ne yemek ne temizlik hiçbir iş yapamıyorum yarım saat uyucak diye 1 saat çaba harcıyorum. Her ne kadar benim için çekilmez bir hal alsa da onun için çok daha zor ve yorucu olduğunu da biliyorum. Gece uykusunda yine aynı 5 dakika arayla uyuyor. Memede uyuttum mu sarılarak böyle bildiğin 1.5 saat falan uyuyor diğer türlü en çok yarım saat. O kadar bilgisizim çaresizim ki. Hem meme bağımlısı hemde ağlamayı kullanıyor çığlık çığlığa. Hadi diyorum uyku eğitimi alayım oda çok ciddi paralar. E diyorum kitap okuyayım deneyeyim birinci gün sorunsuz gitse ikinci gün saatlerce direnme sabahtan akşama kadar ağlama krizleri kıpkırmızı dolaşıyoruz etrafta. Uykudan uyanıyor uykusu var ne yapsam geri uyutamıyorum. Klimalı odada uyuyoruz gazını çıkarıyorum karnı tok gün içinde çok fazla kucağımda duruyor. Allah için bir fikri olan ne yapmam gerektiğini bilen birileri yazsın ne olur allak bullak haldeyim. Çok uzun oldu kusura bakmayın ne olur. Ucuz olarak ağlatmadan eğitim veren varsa tavsiyeye de açığım