DefneninannesiMerve Kızım 19 aylik eşimin işi nedeniyle kızımı neredeyse tek başıma büyüttüm bazen gidip aylarca gelmiyor ve yaşadığımız yerde kimsemiz yok halıyle oynayacağı akrani da çok yok sizin çocuklarınız nasil çok endiseleniyorum ne yapacağımı sasirdim
TheBaby DefneninannesiMerve Akranından ziyade senin desteğin önemli. Konuşmalısın yeni kelimeler ekleyerek. Herşeyi anlatmalısın. Hep aynı kelimelerde dönmemelisin mesela. Hepsni zihnine kayıt ediyor çünkü.
Deryatemiz DefneninannesiMerve benim kizim suan 21 aylik 13-14 aylikken konusmaya basladi 16 aylikken falanda 3 kelimeli cat pat cumle kurmaya basladi benim ailem kalabalik ama surekli yan yana olamiyoruz doktorumun tavsiyesiyle yaptim herseyi surekli konusmak kitap okumak eger yemek yapiyosam ve yanimdaysa icine koydugum herseyi soyluyorum anlamaz falan diye dusunmesin kimse bence herseyi anliyo cocuklar konusmuyo diye dusunup uzulme bence her cocuk farklidir cunku 🥰
Arya060222 Benim kızımda 18 aylık benimde ailem çok kalabalık değil ama ben onunla sürekli konuşuyorum zaten çoğu şeyi böyle öğrendi birde hergun parka götürüyorum çocuklarla vakit geçirmesi gelişimleri için çok iyi
Fuuuuulya 2 yaşına kadar TV tablet yüzü göstermedim hep kendim konuştum sürekli her yaptığımı anlattım, akran şart değil sizin başta özen göstermeniz lazım
DefneninannesiMerve Deryatemiz tüm yaz boyunca akşama doğru dışarı çıkarıp 2.3 saat oynatiyorum fakat kızım aşırı hareketli poposunun üzerine oturmayan Bi cocuk kitap okumaya kalksam asla oturmaz ve elimden alıp yırtar aşırı hiperaktif Bi çocuk arkadaşım var onun kızı da 19 aylik ve doktora götürdü doktor en az suan 100 kelime söylemesi gerek dil gelişimi çok geride diğer akranlari nasil oradaki arkadaşı diye sormuş arkadaşım da hepsi kızım gibiler demis doktor o zaman hepinizin çocuğun da sorun var demiş kafaya o kadar taktım ki
Deryatemiz DefneninannesiMerve benim kizimda hic durmaz yerinde mesela oyun kuruyorum suyla yada evde kum yapiyorum oyuncaklarini sakliyorum hadi bulalim falan diyeo sekilde alistirdim kitap konusunda ilk basta sıkılabilirler en 3 aydan beri okuyorum ilgisini ceken kitaplar alabilirsiniz supriz cikan kitaplar var saklanmis esya hayvan olanlardan onlari bularak kitap sevdirebilirsiniz