Tostosun_Annesi14 merhaba. Bebeğim 6 aylık. 3205 doğdu, 2960 çıktı hastaneden, ilk kontrolde sadece anne sütü ile 3010 oldu. Sonra 1.5 ay civarı, tam da deprem vakitleri, bebek bana hafif gelmeye başladı, akşam uykuları da uzundu, doktoruna gşttikx aynen sizdeki gibi, önce her iki memeden emzir sonra da 30-45-60 CC artararak aldığı kadar ver biberonla ver dedi. İki gün verdim. Bebek gayet huzurlu idi ve evet kilo da vardı. Lakin, ben huzursuzum bu kadar mama ile. Ben de vir pediatristten emzirme danışmanlığı aldım. Biberonun meme reddine sebep olabileceğini biliyordum ve emzirmeyi bırakması korkum idi çünkü emzirmeyi çok istiyorum. Danışmanım (sonra da bebeğimin doktoru oldu zaten) her emzirmeden sonra mamayı, günde 345 CC şeklinde düzenledi ve emzirmeye teşvik etti, emzirme ile ilgili inanılmaz bilgiler anlattı, emzirmedeki hatalarımı düzeltti, gece mama verme uyansın seni emsin çünkü gece emzirmeleri sütü artırır dedi. Mamayı da biberon ile değil kateter ile (eds) verdim. Çok az kilo aldı ama aldı. O dönemde hatta gün aşırı kilo kontrolüne gidiyorduk. ) Daha sonra 330 yaptık mamayı. 5 ay cşvarı 60 CC ye dek çıktı mama ama ben hala emziriyorum, ek gıdaya geçtik hala emziriyorum. Sayesinde emziriyorum desem abartmış olmam. Mamayı ne kadar isterse ver demişti benim bebeğimin hastanede atanan doktoru da, iyi ki onu dinlemedim yoksa muhtemelen bugün sadece mama ve ek gıda olurdu hayatımızda durduk yere emzirmekten olabilirdim. Bu sebepten size de bir emzirma danışmanlığı almanızı tavsiye ederim şiddetle.. inanılmaz faydalı bir şey ve uzun ve güzel emzirmenin anahtarı bu bence..