ipekozlutiras Merhabalar kızım 4 ay 20 günlük. Anne sütü yetmediği için mama veriyorum. Önce suyunu 120 ye kadar ölçüyorum sonra 4 silme kaşık mama koyuyorum biberondaki 120 yi aşıyor. Suyunu nasil ayarlayabilirim??
dgn-adl1 ipekozlutiras mama koyduktan sonra zaten geçer ki 120 cc yi ben öylece veriyorum 4ay 16 günlük benim oğlum da
Masal_Arya ipekozlutiras suyu 90la 120 arasi koyun sonra mamayi ekleyin biraz sallayin biberonu su 120 ulasmadiysa su ekleyin
ipekozlutiras Yusaydef bardağa önce biberondaki ölçüye göre suyu koyuyorum sonra onu bardağa döküyorum mamayı koyuyorum karıştırıp biberona koyduğum zaman 120′yi geçiyor
SARE22 120 cc istiyorsan mama katılmış halini, 110cc koy suyu ablacım deneme yanılma yoluyla yap işte . Milimlere takılmadım hiç bebeğim ne kadar içiyorsa ona göre verdim bebeğin bitiriyorsa biberonu niye sorun ediyorsun?
ipekozlutiras SARE22 bende öyle yapıyorum da mama suya göre yoğun olursa kabızlığı daha çok qqqarttırır mı diye düşündüm
Yarenylmzz SARE22 besin değeri düştüğü için boş su ile midesi doluyor bebişlerin o yüzden ölçüye uymak önemli 🫶🏻
penyy ipekozlutiras canım geçer zaten o sakın kafana göre ayarlama. Ben o hatayı aptamilde yaptım oğluma 50 cc su dolduruyordum iki ölçek koyuyordum bi bakıyordum 50 yi geçmiş bende suyu 50 den az koydum sonra mama koydum 50 ye denk getirdim ama kabız yaptım bebeği meğersem öyle yapılmazmış ölçü neyse onu yap 50 cc diyorsa 50 ye kadar su koy sonra yazdığı ölçeyi koy 50 yi geçsin tabiri caizse o ona göre ayarlanmış zaten nasıl yazılmışsa öyle yap
Mervetnl ipekozlutiras neden böyle bişi yapıyorsunuz suyu koyun üstüne mama koyun kütlesi değiştiği için çok görünüyor sadece. Doğrusu önce su sonra mama çalkala içir. 140 falan oluyor ama sz yine 120 vermiş sayıyorsunuz.
Demirhan_baby ipekozlutiras 120 yi geçmesi normal değil mi zaten? Ölçüler olması gerektiği gibi. Bunu direkt biberon da yapsanız daha kolay olmaz mı?
ipekozlutiras Demirhan_baby biberonda çalkaladığın zaman gaza sebep oluyor benim bardakta daha çok kolayıma geliyor
SARE22 Hanımefendi nin sorusunu yanlış anlamışım herhalde .tabiki de ölçüye uyum sağlayın mamayı az koyarsanız fayda vermez çok koyarsanız kabız. Ama 120cc geçsin istemiyorsa 110cc su koyup ona göre mamanın son kaşığını birazcık az koyabilir diye düşünmüştüm. Umarım anlatabildim
ipekozlutiras SARE22 anladım, teşekkür ederim. Demek istediğim ölçülerini tam koyunca mama yükseltiyor suyu. Suyu az koysam yeterli sıvı alımı olmadığı için kabız mamayı az koysam yeterli beslenemez.Su ve mamayı tam ölçüde koymak en iyisi olacak.
ipekozlutiras Momyyy1 öyle yapiyorum ama bardakta. Mama ölçeğini biberona tam dokemiyorum. Bende bardakta çözüm buldum🌸
Demirhan_baby Momyyy1 çay kaşığına da gerek yok. Biberonu bir süre içinde girdap oluşturacak şekilde çevirin o da yeterli olur.
Mervetnl ipekozlutiras size nasıl kolay geliyorsa öyle yapın ama su vs karıştırmasın kafanızı doğru olan o
Momyyy1 Demirhan_baby o şekilde tam karışmıyor gibi geliyor bana da o yüzden ben çay kaşığıyla yapıyorum 😊❤️