Annesialp Kızlar 10 aylık bebeğim var yani pütürlüde veriyorum özellikle çatalla eziyorum hafif ama çiğnemeden yutuyor. Tavsiyesi falan olan varmı ya alt2 diş üst 4 diş çıkmış. Bazen ezmeden bi parça koyuyorum ağzına yutamıyor çiğnemesini için boğuluyor. Allah aşkına ya bişe diyin 😂
Leo2020 Annesialp ya aynısı ya çıldırıcam suyla yutuyor bizimki de. Ağız hareketi yok çocukta. Bizle sofraya oturtuyoruz görsün diye yok. Başından hiç blender kullanmadım hep pütürlü verdim ama olmayınca olmuyor demek
Ezzzzi Annesialp aynısı 10 buçuk aylık 😀 birisi bazen ağzına bir lokma uzatıyor büyüdü artık yer yer diyorlar , aklım yerinden oynuyor çünkü aynı şekilde boğulma tehlikesi yaşıyor
Fetiye06 Annesialp 12 aylıktan bildiriyorum aynı kardeşim gelmeyin 🤣🤣 yaklaşık 10 aylıktan beri ağzına ne versem bekletiyor sonra da ağzında olduğunu farkedince ogurup ya kusuyor ya çıkarıyor hala çözüm bulamadım ve hep pütürlü taneliye alistirdigim bebeğim yani bı yol varsa Allah rızası için atın üstüme 😀😀
Mucizelerherzaman Annesialp karşısında çiğneme hareketi yapın sizde yiyin görsün zamanla geçiyor kızım da öyleydi o aylarda
PembePelikan Leo2020 küçük lokmaları verirken direk ağzına vermek yerine yanağına koyun, iki damak arasına yerleştirin direk çiğneme refleksiyle yemeye başlar, dilin ortasında bu aylarda öğürme refleksi olduğu için ya direk çıkarır ya da çiğnemeden yutmak ister
Leo2020 Ezzzzi yemin ederim avent küçük suluklar var ya her öğün onla 1 şişe su içiriyorum. Su ile şişiyor resmen.
Leo2020 PembePelikan kaşıkla verdiğim için yana doğru vermem zor oluyor direkt gelişine veriyorum ben de. Beni sinir eden şu ağzını açıyor zorlamıyor ama öylece bekliyor. Hani diyorum hiç açma bari
Ezzzzi Leo2020 benimki ondan da içmedi ben bir lokma veriyorum arkasından bir kaşık su, sürekli aynı döngü , ben blendırla başlamadım ama yutamadıkca blendıra geçmek zorunda kaldım çünkü kilo hiç alamamaya başlamıştı
Leo2020 Ezzzzi dur bakalım bizimki de 10 aylık doktor geçicidir belki dedi çiğnemiyorsa yemek istemiyordur biraz aç bırak dedi. Bir de diş çıkarıyor o da mı etkiliyor bilmiyorum ki. Ama yine de üzülüyorum milletin çocukları pirzola kemiriyor biz hala pirinç tanesi yutturmaya çalışıyoruz. 😢
Ezzzzi Leo2020 hele benim çevremde oğlumdan küçük bebekler baya baya yemek yiyor , ben yoğurdu suyla yutturuyorum
Leo2020 Ezzzzi ahahah kusura bakma güldüm yoğurdu su ile yutmasına 😂😂 uğraşmıycan aslında koycan kenara bunları da işte ana yüreği dayanmıyor 🥹
Happykorkmaz Annesialp 13 aylık bebeğim 3aylıkken puseti sandalyeye koyardık yemek saatinde bizi izlerdi. Aynı saatlerde yemek yemeye çalışın sizi izledikçe çiğnemeyi anlar zaten.sizi izlemesi önemli o şekilde öğreniyor gerçekten.bide çok aç değilse de oynamak için yapıyo olabilir.benim oğlumda son lokma tutma huyu var mesela çoğu zaman minikte olsa ağzında saatlerce tutabilir.