1 yaştan sonra gece bir şey içmesine (su hariç) ihtiyacı olmuyormuş. Benim kızım 16 aylıkken artık her iki saatte 1 uyanmak onun için zararlı olduğundan kestim. Anne sütüm 14 aylıkken bitti. Sonrasında hipp mama kullanıyordum. 90 cc içiyordu 2 saatte 1. İlk 3 gün 60 cc verdim, sonraki 1 hafta 30 cc ye düşürdüm. Sonra tamamen kestim. 1 gece zordu. Ağladı, istedi. Sarıldım, okşadım, ninni söyledim. Sonra artık istemedi :)
Uykusu hala düzelmedi ama :p en azından süt içmiyor. Uyuyor tekrar.
Konuyla biraz alakasız tabi anlattığım :) konuyla ilgili de en iyisi anne sütü. Sütünüz varsa bir şeye gerek yok. Gece emzirmeyi kesip sabah emzirmeye devam edebilirsiniz. Sütünüz yoksa veya azaldıysa ve yetmiyorsa mama verebilirsiniz 1 yaşa kadar. 1-2 yaş arası bence ana öğün artık yemekler. Süt takviye. Dolayısıyla çok önemli değil ne sütü olduğu. Benim çocuk doktorum inek sütü de çok iyi değil biliyoruz artık, mamalar da iyi değil dedi :p bana attı topu. Ben yine de hipp devam sütü kullanıyorum. İnek sütü ya da keçi sütünden modifiye ediliyorlar. İnsana daha uygun hale getiriyorlar. Mamaların da üretim prensipi böyle.