Merhaba sevgili anneler,
Bugün parkta bir hanımefendi kaydıraktan hemen kalkmadığı için Tuna’yı uyardı. Çocuğumla konuşmaması gerektiğini ve bir şey olduğunda benimle iletişim kurmasını istediğim için kendisinden çok fazla tepki aldım. Tartışma kavga boyutuna kadar ulaştı hakaret işittiğim için.
İşin kötü yanı da bunu hep yaşıyor olmam.
Toplum olarak bir çok şeyi değiştirebileceğimize inanıyorum. Bu yüzden de çok sık yaşadığım bu olayla birlikte parkta dikkat ettiklerimi, çocuğuma aşıladığım şeyleri buraya not etmek sizlerin de dikkat ettiği şeyleri okumak istedim.
🛹 Kaydıraktan ters kayılmaz.
🛹 Bir başkasının sırası alınmaz.
🛹 Biri sıranı almaya çalışırsa izin vermemelisin, yanlış olduğunu söyleyip sıranı geri almalısın.
🛹 Parka oyuncak götürülmez.
🛹 Parkta bir şeyler yenmez.
🛹 Parkta salıncak önünden ya da arkasından gidilmez.
🛹 Kum fırlatılmaz, alçakta oynanır.
🛹 Parkta bisiklet gibi eşyalar kullanılmaz.
🛹 Kimse ittirilmez, fiziksel temas kurulmaz.
🛹 Kimse seni azarlayamaz sana kızamaz.
🛹 Küçük bebeklere çok dikkat etmelisin, onlara öncelik tanımalısın.
🛹 Yabancı bir yetişkin seninle konuşamaz, sana dokunamaz. Hemen çığlık atıp anne-baba yanına geleceksin.
🛹 Hiçbir küçük ya da büyük çocuk senin mahrem bölgelerine dokunamaz sen de dokunamazsın. Böyle bir şey olursa çığlık atıp anne-baba yanına geleceksin.
🛹 Biri sana yiyecek-içecek ikram ederse ben izin vermeden alamazsın.
5 senedir Tunaya aşılamaya çalıştığım ve titizlikle uygulamaya gayret ettiğim şeyler. Sizlerin de dikkat ettikleri ya da yaşadığı bu tara olaylar var mı?