[silindi] ben nereye gıdersem kendımle götürüyordum yürütecle, vakumlu molekül oyuncaklar var, 25 lı seklınde satılıyor, bir guzel yıkayın kaynar suda bekletip temız halde yürütrce yapıstırın, onu sökmeye çalısıyordu benım kızım, diş kasıyıcı olarak kullandı bazen de. O yurutecle gezerken kahvaltı yapabildim rahat rahat, tuvaletimiz klozet ve banyo ıle bırlesık oldugu ıcın onu bıle götürdüm Yürütecle gezıyordu cok rahat ettım gercekten süreklı benım pesımde gezıyordu. Hatta bıraz yurumesını ögrendıkten sonra ben kanepenın arkasına saklanıp seslenıyordum o kosarak gelıp benı buluyordu. Sonra bunu işlerimi yapmak ıcın kullandım mesela odaya esya gotururken katlarken ben oda degıstırdıkce o da pesımden oyun oynadıgımızı sanarak gezdı. Hemde yorulduğu ıcın duzenlı oynuyordu. Evimızın önünde hava serınledıgınde bır ayakkabı gıydırıp dolandırdık. Cocuklarla oynadı. Bir de şöyle bır tavsıyede bulunabılırım. Anne baba kavramını ogrettım bu sayede suan 10 aylık 5-6 kelıme konusuyor. Kımın kım oldugunu bılıyor. Mesela kapının arkasına saklandım nerdeymıs anne nerdeymıs dedım. Sonra o kosup gelıp benı gordugunde burdaymıs dedım, benım anne oldugumu öğrenmıs oldu. Evdede esımle bırbırımıze annesı babası seklınde hıtap edıyoruz, boylelıkle kafası ısımle karısmadı. Kendı ayna goruntusune bebe dıyor. Emzırırken meme dıye tekrar ettım, ek gıdada da yedırırken namnamnam dıye tekrar edınce yıyeceklerı namnam olarak ogrendı. Bu kelımelerı soyleyebılıyor 9.ayından ıtıbaren.